Hatalmas bulival indul a budapesti El-döntő felvezetése

fbl Horizontal FOOTBALL ILLUSTRATION TROPHY UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE, európa-liga, trófea
A photograph taken on August 26, 2022 shows the trophy during the draw for the UEFA Europa Conference League football tournament group stage 2022-2023 in Istanbul on August 26, 2022. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden 11 órától Szurkolói Fesztivál vezeti fel a Hősök terén a másnapi budapesti Roma-Sevilla labdarúgó Európa-liga döntőt.

A szerda esti Roma-Sevilla találkozó a Szurkolói Fesztiválnak köszönhetően már kedden 11 órától megkezdődik, a Hősök terénél mindenki ízelítőt kaphat a kupadöntő hangulatából - írja a Bors.

A Városligeti Csónakázótó helyén az Európa-Liga-trófeakiállítás is megtekinthető lesz, de a döntős csapatok relikviáival is lehet fotózkodni. Ott lesz Király Gábor, Pisont István, Juhász Roland, vagy éppen a döntő hivatalos UEFA-nagykövete, Gera Zoltán is.

A focis aktivitások során lány és fiú korosztályos mérkőzések mellett a fogyatékkal élők is játszanak, valamint a Máltai Szeretetszolgálat és az Oltalom SE szervezésében ugyancsak pályára lépnek csapatok, illetve ukrán menekült fiatalok számára is lehetőség nyílik a futballozásra. A helyszíneken a gyermek és családi programok között teqball-bemutató is szerepel. A döntő partnerei is megannyi eseménnyel készülnek, a szerencsések a számos nyeremény egyikét is hazavihetik.

A szervezők arra is gondoltak, hogy Budapest más pontjain is futballhangulat uralkodjon, így a Szent István és Szentháromság téren óriástrófeával fotózkodhatnak az arra járók.

A Szurkolói Fesztivál nem meccsnézős helyszín, itt nem lehet megnézni az Európa-liga szerda esti döntőjét.