Hatalmas büntetést osztott ki a magyar válogatott focista csapata

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
Alkmaar's Hungarian Milos Kerkez (R) fights for the ball with West Ham's English forward Jarrod Bowen during the UEFA Europa Conference League semi-final second leg football match between AZ Alkmaar and West Ham United FC at AZ Stadium in Alkmaar on May 18, 2023. (Photo by Ed van de Pol / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga elődöntőjének május 18-ai visszavágója után történtek miatt az AZ Alkmaar csapata 43 szurkolót kitiltott a stadionjából.

A holland AZ szurkolóinak egy csoportja a West Ham United elleni vereség, és az ezzel járó kiesés után megtámadta a lelátón a londoni játékosok családtagjait. Az angol csapat focistái ezután a lelátóhoz siettek, és a családtagjaik védelmére keltek, miközben a rendezők próbálták visszaszorítani őket és a magukról megfeledkezett huligánokat is.

A klub tájékoztatása szerint 43 olyan szurkolót azonosítottak, akiket egyaránt kitiltottak a csapat stadionjából. A holland hatóságok nyomozása még folyamatban van az ügyben, de 14 embert már letartóztattak.

Az AZ számára ebből a szezonból már csak egy mérkőzés van hátra: a PSV Eindhoven elleni vasárnapi bajnokin Kerkez Milos csapata akár a harmadik, Európa-liga-indulást jelentő helyet is megszerezheti a bajnokságban.