Vágólapra másolva!
A Bundesliga 33. fordulójában akár meglehet mindkét kieső csapat. Ha a Dárdai Pál irányította, utolsó helyen álló Hertha nem veri meg a Bochumot szombat délután, akkor a berliniek biztosan hetedszer is kiesnek, és a másodosztályban folytatják ősszel. A találkozó előtt a berlini csapat edzője, Dárdai Pál arról panaszkodott, hogy nehéz olyan focistákkal együtt dolgozni, akik nem tesznek meg mindent a sikerért.

De még a győzelem sem jelent száz százalékosan bennmaradást, ugyanis ha a Schalke megveri a Frankfurtot és a Stuttgart a Mainzot, a berliniek mindenképpen búcsúznak.

A 47 éves magyar edző a sorsdöntő meccs előtt elmondta, továbbra is értetlenül áll a csapat teljesítményének ingadozása előtt.

- utalt arra, hogy együttese két hete remekelt a Stuttgart ellen, egy héttel később viszont gyenge teljesítményt nyújtott a Köln otthonában.

Dárdai Pál szerint a Hertha játékosai nem tesznek meg mindent a sikerért Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Julian Meusel / Sven Simon

"Tudjuk, hogy már nem a saját kezünkben van a sorsunk, és ezen a hétvégén sokat veszíthetünk. De éppen ennek kell feltüzelnie és mohóvá tennie bennünket" - tette hozzá Dárdai Pál.

Az utolsó előtti Stuttgart akkor búcsúzik az élvonaltól, ha kikap Mainzban, és a Schalke, a Bochum és a Hoffenheim is nyer.