Dárdai csodát csinál, közben a főnökei mindent tönkretesznek - kétségbeesetten magyarázkodik a Hertha

Hertha BSC - Werder Bremen Sports Bundesliga soccer Horizontal
Egy meccs alatt még Dárdai Pál sem tudott csodát tenni a Herthával
Vágólapra másolva!
Hétfőn bombaként robbant a hír, hogy a Bundesligában szereplő Hertha BSC nem kaphat licencet a következő szezonra, így kizárhatják a bajnokságból még akkor is, ha sikerül kiharcolni a bennmaradást. A berlini klub ez után közleményben jelezte, hogy folyamatosan tárgyal a Német Labdarúgóligával, hogy orvosolni tudja a problémát.

A Hertha BSC "szoros kapcsolatot tart fenn" a Német Labdarúgóligával finanszírozási és befektetői kérdésekben. Ezt a klub a gazdasági nehézségekről és a közelgő licencproblémákról szóló híreket követően jelentette be.

– nyilatkozta a berlini klub szóvivője.

„Mindkét kérdést meg kell vitatni és tisztázni kell, miközben minden jogi követelményt - különösen az 50+1 szabályt - és tartalmi követelményt betartunk" – tette hozzá a Hertha szóvivője, aki aki hangsúlyozta, hogy folyamatban lévő ügyekről és a médiában megjelenő spekulációkról nem kívánnak további nyilatkozatokat tenni.

Dárdai csapata a kiesés elől menekül a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A Süddeutsche Zeitung beszámolója szerint a Herthát a feszült gazdasági helyzete miatt a Bundesliga-licenc visszavonása fenyegetheti. Egy névtelen DFL-forrást idéznek, aki szerint

a Hertha jelenlegi licencelési eljárása rendkívül kritikus. A forrás szerint az új amerikai befektető, a 777 belépését is szoros figyelemmel kísérik, és vizsgálják, hogy az üzlet összhangban van-e a német profi labdarúgásban érvényes 50+1-es szabályokkal.

A 50+1-es szabály előírja, hogy a profi klubokat érintő döntések meghozatala nem befektetői csoportok, hanem az anyaegyesületek kezében van. Az 50+1-es szabály a licenceljárás keretében megkerülhetetlen feltételként teljesítendő, ennek érvényesülése nélkül a Német Labdarúgóliga (DFL) nem ad indulási jogot egyetlen csapat számára sem az első vagy a másodosztályban való szereplésre.