Kerkez Milos javíthat a magyar focisták megítélésén Hollandiában

Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League Lazio vs AZ Alkmaar NurPhoto Uefa Conference League Milos Kerkez AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League S.S. Lazio Stadio Olimpico Rome Domenico Cippitelli LiveMedia/NurPhoto Sports uniform Soccer person athl
Milos Kerkez of AZ Alkmaar celebrates after scoring the 1-2 during the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League between S.S. Lazio and AZ Alkmaar on March 7, 2023 at the Stadio Olimpico in Rome. (Photo by Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AZ Alkmaar utánpótlásában dolgozó, a kapusokért felelős Szénási Béla szerint Kerkez Milos játéka összességében a magyar futballisták megítélésén is javíthat Hollandiában.

A magyar edző a közmédiának adott interjúban elmondta, az elmúlt években nem túl jó kép alakult ki a magyar futballistákról Hollandiában,

Kerkez teljesítménye azonban - valamint az, ahogy a magyar futball és az utánpótlásképzés színvonala emelkedik - javíthat ezen a helyzeten.

Azt pedig, hogy a fiatal játékos az Alkmaarból került a magyar válogatottba, közös sikerként értékeli a klub.

Már az érkezésekor látszott, amikor még a második csapatnál játszott, hogy sok van benne. Kiemelkedő a gyorsasága, a védekező kvalitása, az igazi fegyvere pedig az előre játék. Minden támadásra felér, veszélyes beadásai vannak, gólokat is szerez" - mondta Szénási Béla.

Kerkez Milos javíthat a magyar focisták megítélésén Hollandiában Forrás: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto/Domenico Cippitelli

A 38 esztendős Szénási 2018 óta dolgozik az Alkmaarnál, ő felel az utánpótlásban pallérozódó kapusok fejlődéséért. A szakember megjegyezte, télen ugyan a Groningen megkereste, és egy szintén első osztályú gárda nagycsapatánál dolgozhatott volna,

ő azonban maradt a klubnál, amely ezt egy 2025-ig szóló szerződéshosszabbítással "hálálta meg".

Az U14-es holland válogatottnál is dolgozó Szénási elmondta a kapusok képzésében a legfontosabb, hogy a hálóőröknek nyomás alatt is pontosan kell tudniuk passzolni, jobbal, ballal egyformán, jól kell tudni olvasniuk a játékot védekezésben és támadásban is.

Saját jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, a célja mindenképpen a nemzetközi szint, egyelőre pedig az Alkmaarnál képzeli el a folytatást.