Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dárdai Pál: nem azért vagyok itt, hogy ígérgessek, eredményeket akarok elérni

Dárdai Pál, sajtóttájékoztató, Hertha BSC
Dárdai Pál a Hertha BSC sajtótájékoztatóján
Vágólapra másolva!
Újra Dárdai Pál irányítja vezetőedzőként a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatát. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott hétfő délben, ahol elmondta, hogy ezúttal nemcsak kemény munka, hanem egy kis szerencse is kell a bennmaradáshoz.

Dárdai játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította.

A hétfő délben tartott sajtótájékoztatón Dárdai Pál elsőnek azt mondta, hogy újra visszatérhet a csapat élére, de sok tennivaló lesz még a bennmaradás kiharcolásához:

- nyilatkozta a Hertha magyar edzője.

Dárdai Pál a Hertha BSC sajtótájékoztatóján Forrás: Hertha BSC

- mondta el Dárdai Pál. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elárulta, hogy már vannak ötletek a fejében a lehetséges játékrendszerrel és sok minden mással kapcsolatban.

- mondta el a magyar edző. Dárdai kiemelte, vezéregyéniségekre van szüksége a csapatnak, de azt nem árulta el, kiknek szánja ezt a szerepet. A Hertha honlapjának beszámolója szerint a szakmai stábból Volkan Bulut és Daniel Fischer is távozott, ugyanakkor a közmédia érdeklődésére Bódog Tamás megerősítette, marad a csapatnál és segíti Dárdai munkáját.

Berlinben úgy várták őt, mint a messiást Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

- hangsúlyozta ki a Hertha új edzője.

Dárdai Pál harmadik alkalommal tért vissza a Herthához Forrás: Hertha BSC

Ezúttal nemcsak kemény munka, hanem egy kis szerencse is kell. Mindenkinek szüksége van erőre, pozitív energiára és mentalitásra, hogy pozitívan nézzen szembe az előttünk álló kihívásokkal - zárta le mondandóját a berliniek régi-új edzője.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, jövő szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

Mindent egy helyen az Eb-ről