Verhetetlen a Real, megalázták a Chelsea-t

fbl Horizontal
Real Madrid's Brazilian striker Rodrygo Goes (2R) celebrates scoring the team's second goal during the Champions League quarter-final second-leg football match between Chelsea and Real Madrid at Stamford Bridge in London on April 18, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea 2-0-s hátrányát képtelen volt ledolgozni a Real Madrid ellen, sőt, a Real Madrid Londonban is 2-0-ra nyert, így 4-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe. A másik keddi meccsen a Milan az első félidőben tovább növelte előnyét a Napolival szemben. A hazaiak csak a hosszabbításban szereztek gólt, de az 1-1-es eredmény kevés volt a továbbjutáshoz, a Milan 2-1-gyel ment tovább.

A címvédő Real Madrid kétgólos előnnyel érkezett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Chelsea elleni párharc második meccsére. Ráadásu az sem Frank Lampard csapata mellett szólt, hogy a vezetőedző visszatérése óta a csapat mindhárom meccsét elveszítette.

Carlo Ancelotti és a Real Madrid nyugodtan készülhet a BL-re, mert a bajnokságban nincs arra sok esélye, hogy utolérje a Barcelonát. A Cádiz ellen némileg tartalékos csapattal nyertek a madridiak, akik a legutóbbi 13 szezont tekintve a 11. alkalommal készültek a legjobb négy közé.

A csapatok összeállításában sok meglepetés nem volt, a Chelsea-nél kezdett Conor Gallagher és a nemrég felépült Kanté is, míg a túloldalon kimaradt a védelemből Rüdiger, Camavinga viszont ott kapott szerepet és Kroos, valamint Modric mellett Valverde szerepelt a középpályán, elől pedig Rodrygo került Benzma és Vinícius mellé.

A meccs a Real Madrid labdatartásával indult, majd szép lassan felbátorodott a Chelsea, amely N'Golo Kanté lövésével a 11. percben meg is szerezhette volna a vezetés, de a francia világbajnok kapu mellé lőtt.

Rodrygo és Kai Havertz küzd a labdáért Forrás: AFP/Adrian Dennis

A félidő felénél Rodrygónak volt egy szép lövése, de ő is kapu mellé célzott, majd Eder Militao szedett össze egy lapot, ami azért is volt érdekes, mert így nem játszhat majd a Real Madrid következő BL-meccsén.

A 32. percben Modric lövését ütötte ki Kepa, majd a félidő végén Vinícius érte el Modric beadása után a labdát, de csúnyán mellé lőtt.

A félidő hosszabbításában Cucurella lőtt adódott óriási lehetőség, a hosszún kapott egy labdát, de ziccerben hibázott, Courtois vetődött bele a lövésébe.

Marc Cucurella az első félidő hosszabbításában szerezhetett volna gólt Forrás: AFP/Adrian Dennis

A második félidőben jól kezdett a Chelsea, ebben a játékrészben is Kantéé volt az első nagy helyzet, de Gallagher lefejelt labdáját a védőbe bombázta, majd nem sokkal később Havertz lövését védte Courtois.

Az 58. percben gyakorlatilag lezárta a párharcot a Real Madrid:

Rodrygo indult meg a jobbszélen, majd levitte a labdát az alapvonalig. A beadása Viníciust találta meg, aki önzetlenül visszapasszolt és Rodrygo a kapuba lőtt, ez volt a 14. gólja a Bajnokok Ligájában.

Rodrygo estében lőtt a kapuba Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Chelsea próbálkozott megszerezni a becsületgólt, beállt Mudrik, Joao Félix és Sterling is, de Reece James távoli próbálkozásán kívül sokáig nem volt komolyabb helyzete a londoniaknak. Közben Ancelotti lecserélte Benzemát, és a védekezőbb felfogású Tchouamenit hozta be a helyére, a spanyolok egyértelműen az eredmény őrzésére rendezkedtek be.

A Chelsea próbálkozott megszerezni a becsületgólt, beállt Mudrik, Joao Félix és Sterling is, de Reece James távoli próbálkozásán kívül sokáig nem volt komolyabb helyzete a londoniaknak. Közben Ancelotti lecserélte Benzemát, és a védekezőbb felfogású Tchouamenit hozta be a helyére, a spanyolok egyértelműen az eredmény őrzésére rendezkedtek be.

Ennek ellenére a 80. percben újabb madridi gól született,

Vinícius beadása után Valverde tette tovább önzetlenül a labdát, Rodrygo üres kapura lőhette be a második gólját. A Chelsea szurkolóinak többsége el is indult haza.

Madridi örömünnep Londonban Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Real Madrid 4-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe, a Chelsea pedig vélhetően hosszú időre BL nélkül marad és a londoni szurkolók abban bízhatnak, hogy nyáron sikeürl majd megtalálni a megfelelő szakembert a csapat élére.

A visszavágók első játéknapjának másik mérkőzésén, az olasz párharcban a Serie A-ban éllovas Napoli egygólos hátrányból várta a Milan elleni meccset.

A 21. percben tizenegyest harcolt ki a Milan, egy szép támadás során Rafael Leao került a földre. Olivier Giroud állt a labda mögé, de Alex Meret kivédte a francia középre tartó lövését. Alex Meret nem akárki, Jerzy Dudek után tudott újra tizenegyest védeni a Milan ellen a BL-ben, 2005 óta erre senki nem volt képes.

Nem sokkal később óriási helyzetből lőhetett újra a francia támadó, de Meret ezúttal is védett, lábbal gátolta meg Giroud-t a gólszerzésben.

A Napolinak kettőt is kellett cserélnie az első félidőben, Politano és Mario Rui dőlt ki a sorból, Hirving Lozano és Mathias Olivera álltak be.

A 43. percben már összejött Giroud-nak a gól,

egy szép kontra után Leao futott el a baloldalon és gyakorlatilag a középre adott labdájával kihagyhatatlan helyzetbe hozta a franciát, aki könnyedén passzolt a kapuba, ezzel összesítésben már 2-0 volt a Milannak.

Olivier Giroud és Rafael Leao gólöröme Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A második félidőben a Napolinál volt többet a labda, próbálkozott Spalletti csapata, de sokáig a kaput sem találták el a hazai játékosok.

A 80. percben egy kezezés után tizenegyest kapott a Napoli, de Kvaratskhelia innen is képtelen volt gólt szerezni, Maignan kiütötte a kaposan érkező lövést.

A Napoi a hosszabbításban tudott csak gólt szerezni Osimhen révén, de a továbbjutáshoz ez már kevés volt. A Milan összesítésben 2-1-gyel ment tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Rodrygo (58., 80.)
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

SSC Napoli (olasz)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-1)
gól: Osimhen (93.), illetve Giroud (43.)
Tj.: az AC Milan, 2-1-es összesítéssel.