Vágólapra másolva!
Kerkez Milos, a holland AZ Alkmaar magyar válogatott focistájának édesapja a portugál Benficánál vendégeskedett, hogy megnézze, milyen körülmények közé kerülhetne a fia, hogy a portugál sztárcsapatba igazolna.

A portugál sajtó hetek óta kész tényként kezeli, hogy a csapat balhátvédje, a spanyol Alejandro Grimaldo nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és távozni fog a csapattól.

Kerkez az idei szezonban 42 meccsen négy gólt lőtt és hét gólpasszt adott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A Benfica gőzerővel keresi az új balhátvédjét, a hatszoros magyar válogatott Kerkez Milos pedig előkelő helyen áll a kiszemeltek között. A portugál csapatot ráadásul az a Roger Schmidt irányítja, aki az előző szezonban a PSV Eindhoven edzője volt, így egész biztosan jó emlékei vannak a magyar szélsőről.

A Benfica nagyon szeretné megszerezni a 10 millió euróra becsült Kerkezt, ezért meghívta Seixalba a játékos édesapját, Sebastijan Kerkezt, hogy megnézze, milyen körülmények közé kerülhetne a fia, hogy a portugál sztárcsapatba igazolna.

A portugál Diário Record azt írja, hogy Kerkez édesapja már a Benfica edzőközpontjában is járt, a klubvezetők pedig megmutatták neki Lisszabont. Állítólag Sebastijan Kerkeznek mindennel meg volt elégedve, a portugál csapat BL-menetelése pedig komoly megerősítés fia számára, hogy a Benfica ideális állomás lehetne neki.