Vágólapra másolva!
Fordulatos meccsen a Barcelona 2-2-es döntetlent játszott otthon a Manchester Uniteddel a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A meccs után egyik edző sem volt elégedett, Xavi és Erik Ten Hag is a játékvezetőt kritizálta.

Négy év után találkozott ismét európai kupaporondon a Barcelona és a Manchester United, a két sztárcsapat pedig Bajnokok Ligája-színvonalú találkozót játszott egymással a második számú európai kupasorozatban. A katalánok edzője, Xavi egy meg nem adott tizenegyes miatt panaszkodott, míg Erik ten Hag a kimaradt helyzetek miatt szomorkodott.

– dühöngött Xavi. Sergi Roberto fejese valóban hozzáért Fred kezéhez, és a VAR-szobában sokáig elemezték az esetet, de végül nem ítélt büntetőt a játékvezető.

Erik ten Hag és Xavi sem volt elégedett a játékvezetővel Forrás: AFP/Josep Lago

MU holland trénere, Erik ten Hag is számonkért egy meg nem adott tizenegyest Maurizio Marianin. Ten Hag szerint 2-1-es angol vezetésnél Jules Koundé szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül Marcus Rashfordot, de Mariani képtelen volt a – manchesteriek szempontjából – jó ítéletet hozni.

"Ha a tizenhatoson belül történt az eset, akkor egyértelmű az eset, tizenegyest kell ítélni. Megkérdeztem a játékvezetőt, ő határozottan azt állította, hogy a tizenhatoson kívül történt az eset. Én azt mondom, meg lehetett volna kérdezni a segítőit, és a videóbíró is jelezhetett volna, de nem így történt.

– panaszkodott Ten Hag.

Erik ten Hag szerint Maurizio Mariani játékvezető nem tudott felnőni a feladathoz Forrás: AFP/Josep Lago

Amikor felvetődött, hogy a két elmaradt 11-es kiegyenlített egymást, tehát nem volt hatással a végeredmény alakulására, Ten Hag ezzel kapcsolatban is kifejtette az álláspontját. "Ezt nem szabad ilyen szemüvegen keresztül nézni. A Rashford buktatása 2-1-nél történt, ha akkor kapunk egy tizenegyest, teljesen másképp alakult volna a mérkőzés. Nem láttam Fred kezezését a mi oldalunkon, elképzelhető, hogy akkor is hibázott a játékvezető. Talán mindkettő hibás döntés volt. De a mérkőzés alakulása szempontjából a kettőt nem lehet egy lapon említeni" – fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón a MU menedzsere, aki sajnálta a kihagyott helyzeteket. Ha egy meccsen öt vagy hat helyzetet alakítunk ki, akkor azokból többet kell gólra váltanunk. Csalódásként élem meg, ha egy ilyen magas színvonalú meccsen a kidolgozott helyzetekből nem szereztünk több gólt – vont mérleget saját csapata teljesítményéről Ten Hag.