Vágólapra másolva!
Az olasz AS Roma legendás játékosa, Francesco Totti egy kihívásnak tett eleget az egyik közösségi médiacsatornán, ahol a világbajnok focistának tíz kisméretű kapuba kellett betalálnia különböző távolságokból.

A római klub legendás támadó középpályása újfent bebizonyította, hogy a rúgótechnikája még mindig páratlan. A 46 éves ikonnak tíz egymás mögé helyezett kiskapuba kellett betalálnia meghatározott számú lehetőségből. Totti pedig eleget tett a kihívásnak, és mindegyik kapuba betalált.

A felvételen jól látszik, hogy a világbajnok focista rúgótechnikája semmit sem kopott az évek alatt.

Francesco Tottit a 2017-es idény végén elbúcsúztatta klubja, az AS Roma, amelyben egész pályafutását töltötte, majd később a játékos hivatalosan is bejelentette, hogy befejezte a profi futballt.

Totti 1993-ban mutatkozott be az AS Roma felnőtt csapatában, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert. A klub csapatkapitánya 25 év alatt 616-szor lépett pályára az olasz élvonalban, ezzel Paolo Maldini és Gianluigi Buffon mögött harmadik az örökrangsorban. 250 gólt szerzett a Serie A-ban, ezzel Silvio Piola (274) mögött második. Olasz gólkirály volt 2007-ben, amellyel a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt is kiérdemelte.

Totti 2014-ben, 38 évesen és 59 naposan a legidősebb játékos lett, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligája főtábláján.