Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Hertha BSC-nek nem csak a kiesés ellen, hanem a január végén kirúgott sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal is meg kell küzdenie, ugyanis utóbbi beperelte a német klubot. Bobic úgy véli, a kirúgása nem a szabályok szerint történt és a végkielégítéssel is vannak gondjai.

A Hertha január 28-án menesztette Fredi Bobic sportigazgatót, aki a Bild szerint most már csak az ügyvédjei útján kommunikál a klubbal és elsősorban komolyabb végkielégítést akar kicsikarnia, mivel úgy véli, nem a szabályoknak megfelelően bocsátották el. Bobic állítja, hogy értesítés nélkül rúgták ki, de a hírek szerint sokkal jobban fáj neki, hogy a 3 millió eurós éves fizetése után járó végkielégítés jóval alacsonyabb, mint amire előzetesen számított. A hírek szerint azonban annyira nem járt rosszul, mivel hatszámjegyű vigaszdíjat kapott.

Fredi Bobic perre készül a Herthával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Inderlied

A Bild beszámolój szerint az ügyvédek megvizsgálják a szerződéseket, mivel csak akkor lehet kirúgni valakit, ha súlyos kötelezettségszegést, vagy mulasztást követ el, ám Bobic esetében a rossz eredmények nem feltétlenül ezt jelentik. Bobic már most közölte, hogy bíróságra viszi a történetet, hogy jog szerint szerezzen igazat követeléseinek.