Vágólapra másolva!
Nem maradtunk hírek nélkül 2023 első napján, sőt, mondhatjuk, hogy alaposan lendületet vett az új esztendő.

Az év utolsó előtti napján Szaúd-Arábiába igazolt Cristiano Ronaldo, és, amikor már mindenki azt hitte, hogy ezzel másfél évtized után lezárult a nagy Messi-Ronaldo rivalizálás, jött a hír: hamarosan újra összecsaphat a pályán a két legendás játékos.

Magyar szempontból sem volt okunk panaszra. Az év végén immár harmadszor összeálló Babos Tímea, Kristian Mladenovic kettős egy ellentmondást nem tűrő győzelemmel megmutatta, idén is ők lesznek a Grand Slam-tornák első számú favoritjai a női tenisz mezőnyében.

"Nos, nekem felelősségem van a FIFA felé és mindazok felé, akik benne dolgoztak. Ezt fel kell vállalnom. De az olyan bizottsági tagokért, akik más országokból érkeztek, nem felelhetek. Sajnálom a FIFA-t, de a morális felelősség nem engem terhel. Tiszta a lelkiismeretem és jól alszom még ennyi év után is, mert nem lehetek felelős mindenért. Sajnálom a történteket, de nem én vagyok a felelős értük" - ezzel a néhány mondattal szinte össze is foglaltuk a FIFA bűnös működését bemutatni szándékozó, meglehetősen kétes értékű sorozatot.

De jutott az Újévre újabb Luka Doncic-varázslat, egy szexuális zaklatási ügy Barcelonából, és a börtönből frissen szabadult Boris Becker is hallatott magáról.