Vágólapra másolva!
A csapat évek óta tartó mélyrepülése miatt a Budapest Honvéd szurkolói a távolmaradásukkal fognak tüntetni a vezetőség ellen a csütörtöki Vasas elleni NB I-es mérkőzésen.

A 14-szeres magyar bajnok Honvédnak három éve kezdődött a zuhanása. Előtte 24 év szünet után, 2017-ben nyerte meg bajnoki címet Marco Rossi irányítása alatt. A kispestiek 2020-ban Pisont István vezetésével még nyertek egy Magyar Kupát, azóta egy ötödik, egy tizedik és egy kilencedik hely a csapat mérlege a bajnokságban, ráadásul az előző szezonban is utolsó fordulóban dőlt el a csapat bennmaradása.

A Honvéd legutóbb Marco Rossi idejében szerepelt a hagyományaihoz méltóan Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Honvéd az idei szezonban egyedüliként még nyeretlen a Bozsik Stadionban. A kispestiek az idénynek Tam Courts irányításával vágtak neki neki a Honvéd, a skót szakember 12 NB I-es és kéz Magyar-kupamérkőzésen ült a kispadon, ezeken öt győzelem, négy döntetlen és öt vereség volt a mérlege. Október végén küldték el, amikor a Honvéd egymás után két meccset is megnyert.

A helyére a horvát Dean Klafuricot nevezték ki, de a csapat azóta mindkét NB I-es meccsét elvesztette. Előbb hazai pályán a Fehérvártól kapott ki 1-0-ra, majd Pakson szaladt bele egy ötgólos vereségbe, így a Honvéd visszacsúszott a 11. kieső helyre a tabellán.

A borzalmas eredmények hatására a kispesti szurkolók a csütörtöki Vasas elleni meccsen a távolmaradásukkal fognak tüntetni.

- olvasható az Ultras Kipest Facebook-oldalán.

A Honvéd-szurkolók jobb csapatot érdemelnek a mostaninál Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Budapest Honvéd csütörtök este az utolsó Vasast fogadja az OTP Bank Liga 15. fordulójában, vasárnap pedig a bajnoki címvédő Ferencváros látogat a Bozsik Stadionba.