Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Paris Saint-Germain 4-3-ra legyőzte a Troyes csapatát a Parc des Princes stadionban.

A találkozót a listavezető párizsik kirobbanó formában várhattak, hiszen hét közben 7-2-re megnyerték a Makkabi Haifa elleni Bajnokok Ligája-meccset, a bajnokságban 12 mérkőzést követően sem találtak legyőzőre.

A találkozót a Troyes kezdte jobban, amely a harmadik perc elején Mama Baldé gyönyörű kapáslövésével megszerezte a vezetést Párizsban.

A folytatásban aztán a hazaiak átvették a játék irányítását, majd a 24. percben Neymar elképesztő átadása után a Valenciától igazolt Carlos Soler egyenlített.

Ezt követően a PSG dominált, 11 kapura lövése volt az első félidőben, de nem tudta megfordítani a meccset.

Messi és Neymar káprázatosan futballoztak Forrás: AFP/Franck Fife

A fordulás után ismét megszerezte a vezetést a Troyes.

Az 52. percben megint Mama Baldé villant, aki egy balról belőtt labda után lefordult az emberéről, és 11 méterről a bal alsóba lőtt.

Sokáig azonban nem örülhette a vendégek, mert a párizsik az 55. percben ismét kiegyenlítettek, ezúttal Lionel Messi lőtt óriási bombagólt 23 méterről.

A 62. percben aztán a PSG megfordította a meccset. Messi tökéletes ütemű kiugratása után Neymar lépett ki, és közelről nem hibázott. A 76. percben eldöntötte a meccset a Paris Saint-Germain. Egy labdaszerzés után Soler harcolt ki egy tizenegyest, amit Kylian Mbappé váltott gólra. A 88. percben Ante Palaversa találatával még szépített a Troyes, de az egyenlítésre már nem volt esélye, így a PSG megnyerte a találkozót, és 13. fordulót követően veretlenül vezeti a tabellát.

Ligue 1, 13. forduló:
Paris Saint-Germain-Troyes 4-3 (1-1)
gólszerzők: Soler (24.), Messi (55.), Neymar (62.), Mbappé (77. -11-esből), ill. Baldé (3., 52.), Palaversa (88.)