Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vér, láz, sérülés - Haaland Dortmund elleni visszatérése pocsékul sikerült

firo : 25.10.2022, football, soccer, CL, UEFA Champions League, season 2022/2023, group stage, group G, BVB, Borussia Dortmund - Manchester City 2023 BVB cl group stage spo UEFA Champions League Borussia Dortm Horizontal
firo : 25.10.2022, football, soccer, CL, UEFA Champions League, season 2022/2023, group stage, group G, BVB, Borussia Dortmund - Manchester City AM ground , Erling Haaland , injured (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Bármennyire is szeretett volna bizonyítani korábbi csapata ellen, csapnivalóan sikerült Erling Haaland visszatérése a Dortmund stadionjában a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörében. A Manchester Citynek elég volt a döntetlen ahhoz, hogy a G-csoport élén végezzen, és az angol csapat be is érte a 0-0-s végeredménnyel. A júniusban a manchesteriekhez igazolt, angliai születésű norvég játékos új klubjához hasonlóan szinte nulla teljesítménnyel ült a kispadra az első félidő után.

45 perc alatt mindössze 13 labdaérintésre futotta a Haalandnak, még csak kapura sem lőtt, sikeres passzokból is csak hetet adott. A fiatal norvég nyáron 51 millió fontért hagyta el a Dortmundot, most azonban nem tudott érvényesülni korábbi csapata ellen.

Ráadásul megrándult a lába, és még a könyöke is felhasadt egy ütközés után. Pep Guardiola ezért a második félidőben Bernardo Silvát állította a helyére.

Haaland estéje rémálommá vált Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

"Fáradtnak láttam, ráadásul egy kis lázzal is küzdött, nem volt jól az elmúlt napokban. Megsérült a könyökén, a lábán is, ezért nem tudott játszani a meccs második felében.

Nem tudom még, milyen súlyos a lábsérülése,

az egészségügyi stáb egy kicsit aggódik, de úgy láttam, hogy a találkozó végén már rendben tudott járni" - nyilatkozta a Manchester City spanyol vezetőedzője.

Erling Haaland a Borussia Dortmundnál eltöltött két év alatt 89 tétmeccsen 86 gólt szerzett.

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez