Állapotáról vallott a Dortmund hererákos sztárfocistája

Sebastien Haller
Dortmund's Ivorian forward Sebastien Haller speaks before giving the Yashin Trophy for best goalkeeper during the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A hererákkal küzdő csatár, Sebastian Haller is ott volt a Karim Benzema győzelmével zárult hétfő esti Aranylabda-díjátadón. A Borussia Dortmund nyáron szerződtetett támadója díjátadóként vett részt a gálán, a színpadon állva pedig jó hírekről számolt be.

"Jól vagyok, minden rendben van.

– mondta az elefántcsontparti támadó, aki szerint hamarosan visszatérhet a pályára.

A 28 éves játékosnál nem sokkal azután diagnosztizáltak daganatos betegséget, hogy az Ajaxtól a Bundesligában szereplő Borussia Dortmundhoz szerződött. A szövettani vizsgálatok után kiderült, hogy a daganat rosszindulatú, így kemoterápiás kezelésre szorult.

Az Aranylabda-gálán Haller adta át a legjobb kapusnak járó Jasin-díjat a Real Madrid belga sztárjának, Thibaut Courtois-nak.

Az elefántcsontparti csatár az előző szezonban 43 tétmérkőzésen 34 gólt és 9 gólpasszt jegyzett az Ajax színeiben, ezzel a kimagasló teljesítménnyel pedig a 13. helyen végzett az Aranylabda-szavazáson.