Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain 1-0-ra nyert az Olympique Lyon otthonában.

A Lyon jól kezdte a szezont, az első öt meccsén veretlen maradt, a legutóbbi két meccsét azonban elveszítette a Lorinet majd a Monaco ellen. A címvédő párizsiak továbbra is félelmetes formában vannak. Christophe Galtier csapata az idei tíz tétmeccséből kilencet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. Ráadásul a nyáron kinevezett francia edző remekül összecsiszolta a Messi, Neymar, Mbappé hármast.

  • A hétszeres aranylabdás Messi öt gólnál és tíz gólpassznál jár.
  • A francia világbajnok Mbappé 10 találatot jegyez.
  • A bombaformában futballozó Neymar pedig 11 góllal és 7 gólpasszal a PSG legeredményesebb játékosa.
Neymar, Messi és Mbappé is remekül kezdte a szezont Forrás: AFP/Jack Guez

A párizsi csapat három legnagyobb sztárja ezúttal is ott volt a kezdőben, az ötödik percben pedig Lionel Messi meg is villant.

Egy gyönyörű támadás végén Neymar játszott külsővel az argentin támadóhoz, aki 12 méterről kapu jobb oldalába helyezett.

  • Neymarnak ez volt a 100. bajnoki mérkőzésen a PSG-ben, ez alatt 121 gólban vett részt (77 gól, 44 gólpassz), ami több mint amennyivel bárki más büszkélkedhet 100 bajnoki után.

Ekkor úgy tűnt, a párizsiak akár gólfesztivált is rendezhetnek, a folytatásban 72%-ban birtokolták a labdát, de igazán komoly helyzetet már nem tudtak kialakítani a Lyon kapuja előtt, így egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

Messi gyönyörű gólt lőtt a meccs elején Forrás: AFP/Olivier Chassignole

A második félidőt is remekül kezdte a PSG.

A 46. percben ismét Messi került helyzetbe, egy csellel leültette Nicolas Tagliaficót és a kapus Anthony Lopest is, majd fölött a kapuba nyesett volna, de a kapuba berohanó Castello Lukeba kifejelte a labdát a gólvonalról.

A folytatás nem hozott magas színvonalú játékot. A PSG többet birtokolta a labdát, de nem jelentett igazán komoly veszélyt a Lyon kapujára. Ennek ellenére a 72. percben eldőlhetett volna a mérkőzés. Egy gyors párizsi kontra végén Nuno Mendes ment el a bal oldalon, középre passzolt Neymarnak, aki nyolc méterről kapura pörgetett, de Lopes óriási bravúrral védte a világ legdrágább játékosának lövését.

A Paris Saint-Germain ezúttal nem gálázott Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az utolsó húsz percben a Lyon ment előre az egyenlítésért, így a PSG előtt rengeteg terület nyílt. A 78. percben percben egy újabb kontrából eldöntette volna a meccset a párizsi csapat, de Messi 17 méteres tekerését Lopes kiszedte a jobb alsóból, ezzel meccsben tartotta a csapatát.

A Lyon azonban teljesen veszélytelen volt, a PSG pedig a 91. percben még növelhette volna az előnyét, de Messi csodálatos szabadrúgása a jobb oldali keresztlécen csattant, a kipattanót pedig Sergio Ramos lesről indulva lőtt az üres kapuba, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

Ezzel a győzelemmel a PSG továbbra is vezeti a tabellát, két ponttal megelőzve az Olympique de Marseille csapatát, és nyolc forduló után még veretlen a Ligue 1-ben.

Ligue 1, 8. forduló:
Olympique Lyon-Paris Saint-Germain 0-1 (0-1)
gólszerző: Messi (5.)