Vágólapra másolva!
A 39 éves ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgárságú edző, ifj. Szergej Kuznyecov a legesélyesebb a labdarúgó NB II-ben (Merkantil Bank Liga) szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzői posztjára.

Miután kedden menesztették Dragan Vukmirt, egyből megindultak a találgatások, hogy ki lehet a DVTK soron következő vezetőedzője.

Az országos sportsajtó Tomiszláv Szivics nevét dobta be először a köztudatba, aki nemrég mondott le vezetőedzői posztjáról a szerb Radnicki Nis együttesénél, majd Pintér Attila és Erős Gábor neve is felmerült a jelöltek között. Az amigeleken.hu információi szerint viszont

a legfőbb várományosa a DVTK vezetőedzői posztjának nem más, mint ifj. Szergej Kuznyecov.

Miután távozott a görög Panathinaikostól, Kuznyecov a Blikk-nek adott tavalyi interjúban arról beszélt, hogy legszívesebben Magyarországon dolgozna edzőként.

Szergej Kuznyecov lehet a DVTK edzője Forrás: fradi.hu

Édesapja, Szerrgej Kuznyecov a kilencvenes években meghatározó játékosa volt a Ferencvárosnak. Az ifjabb Kuznyecov is magára húzhatta az FTC mezét, végigjárta a szamárlétrát a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban, hétesztendős korában kezdte, aztán eljutott a nagycsapatig, ahol Csank János vezetőedző irányítása alatt bemutatkozhatott az NB I-ben is.

Edzői pályafutását Oleg Kononov - aki korábban Kuznyecovot edzette a Seriff, a Karpaty és a Szevasztopol csapatában - asszisztenseként kezdte az orosz FC Arsenal Tula-ban és az FC Szpartak Moszkva-ban. 2019. szeptember 29-én,

miután Kononov lemondott a Szpartak menedzseri posztjáról, kinevezték a Szpartak edzőjévé. Azután hagyta el a Spartakot, hogy 2019. október 14-én kinevezték Domenico Tedescót. Legutolsó állomáshelye pedig Görögországban volt, ahol a nagynevű Panathinaikosnál tevékenykedett.

A Görögországban Bölöni László segítője volt, az ott töltött időszakról így mesélt az interjúban:

"Bölöni Lászlóval egy spanyolországi edzőtáborozáson ismerkedtem meg. Hosszú órákat beszélgettünk. Amikor kinevezték a Panathinaikosz élére, azonnal hívott Athénba. Tizenkettedik helyen vettük át a csapatot, és nem sok hiányzott, hogy a dobogón végezzünk. Ötödikek lettünk, de a nyáron elköszöntek tőlünk."

Jelenleg klub nélkül van és nagyon úgy tűnik, hogy visszatér Magyarországra.