Vágólapra másolva!
Hatalmas botrányt okozott Norvégiában, hogy az élvonalban szereplő Viking FC kapusa, Patrik Gunnarsson minden hazai meccs előtt a jobb és a bal kapufát megmozgatva szűkebbre vette a kapuját.

Az izlandi kapust nem rég rajtakapták, hogy a hazai meccsek előtt enyhén mozgatja a kaput. A Jerv és a HamKam elleni bajnoki előtt is kissé befelé tolta a két kapufát. Mindezt persze trükkösen azután tette, hogy a játékvezető asszisztens ellenőrizte és mindent rendben talált.

A szabványos labdarúgó kapu függőleges kapufái között 7 méter és 32 centiméter a távolság, de a norvég Aftenbladet információi szerint Gunnarsson legalább 15-20 centiméterrel szűkebbre vette a kapuját, ezzel tisztességtelen előnyhöz juttatva csapatát.

A botrányos jelenetekről készült felvételek már bejárták az internetet és nagy port kavartak a közösségi médiában. A 21 éves játékos azonban tagadja, hogy csalt volna, állítása szerint ez csupán egy meccs előtti babona a részéről.

– fogalmazott az izlandi kapus.

Gunnarsson tavaly került a Premier League-ben szereplő Brentfordtól a norvég élvonal harmadik helyén álló Vikinghez, amely idén januárban végleg megszerezte.

Gunnarsson novemberben azzal került a címlapokra, hogy saját csapattársát állíttatta ki. Gunnarsson összeszólalkozott az egyik védőjével, David Brekaloval, aminek lökdösődés lett a vége. Az egyik lökés után Gunnarsson elég látványosan hátra vetette magát, és a nyakát fogva a földön maradt.