Barcelonában fontos döntést hoztak Dani Alves jövőjéről

Elche CF v FC Barcelona - La Liga Santander Alicante Barcelona Deporte Elche Elche CF Elx Espana Estadio Martinez Valero FC Barcelona Futbol LFP La Liga LaLiga Liga Espańola Liga Futbol Profesional Manuel Martinez Valero Martinez Valero Horizontal FOOTBAL
Dani Alves during La Liga match between Elche CF and FC Barcelona at Estadio Martinez Valero on March 06, 2022 in Elche, Spain. (Photo by Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto) (Photo by Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona edzője, Xavi és a katalán klub vezetősége úgy döntött, hogy a 38 éves Dani Alves szerződését további egy évvel meghosszabbítják.

A brazil futballista 2008 és 2016 között 8 évig futballozott a katalán sztárcsapatban, majd tavaly év végén visszatért korábbi klubjához. Megállapodása eredetileg 2022 nyaráig szól, azonban jelen állás szerint úgy tűnik, újabb egy évig marad Barcelonában, ráadásul a fizetése is megemelkedik.

Az Európa-ligába ugyan nem nevezték be Alvest, de 7 mérkőzésen már pályára lépett, melyeken 1 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott. A katalán Sport megírta, hogy a brazil szélső védő eddigi teljesítménye meggyőzte a vezetőséget és a csapat edzőjét, Xavit, ezért további egy évvel meghosszabbítják a labdarúgó szerződését.

monda a futballistáról Xavi, aki játékosként évekig volt a csapattársa Alvesnek Barcelonában.

A rutinos hátvéd alacsony fizetés fejében érkezett Barcelonába és legfőbb célja az volt, hogy állandó játéklehetőséget kapjon, mert szeretne a brazil válogatott színeiben pályára lépni a katari világbajnokságon. A szerződéshosszabbítást hivatalosan még nem jelentették be, de a hírek szerint Alves is hajlik arra, hogy további egy évig maradjon a katalán fővárosban.