Bajban vannak a Liverpool és a Manchester City szurkolói

fbl Horizontal
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino celebrates with fans after scoring his team's second goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on March 16, 2022. (Photo by Ian Kington / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) bejelentette: szorosan együttműködik a Liverpoollal és a Manchester Cityvel annak érdekében, hogy a két klub szurkolói eljussanak a Wembley Stadionba, az FA Kupa elődöntőjére.

A problémát az okozza, hogy az április 16-17-ei hétvégére a vasúttársaság felújítási munkát jelentett be, így sem Liverpoolból, sem Manchesterből nem lehet majd közvetlen vonattal elutazni Londonba.

A szövetség segít a Liverpool- és Manchester City-szurkolóknak az utazásban Forrás: AFP/Ian Kington

"Több mint 64 ezer drukker lesz kénytelen autóval közlekedni akkor, amikor az utak egyébként is le lesznek terhelve a húsvéti forgalommal - írták közös közleményükben a két klub szurkolói, akik azt szeretnék, ha a mérkőzést nem a fővárosban rendeznék. - A másik elődöntőben a Chelsea és a Crystal Palace csap össze, ott van értelme a Wembleynek, a Liverpool és a City esetében nincs. A két város kevesebb mint 40 mérföldre fekszik egymástól, és több olyan stadion is van a környéken, amelyben meg lehetne rendezni ezt a fontos találkozót."

Az FA állásfoglalásában annyit közölt, hogy a két érintett egyesülettel közösen keresi a megoldást, tárgyal az illetékes vasút- és busztársasággal is, hogy a nézők oda- és hazajutását segítse.