A MU legendája attól félt, meghal, vagy megöl valakit az alkoholizmusa miatt

Derby County v Hull City - Sky Bet Championship Football League Season 2020-1 Soccer Tuesday 8th February 2022 Derby County vs Hull City Sky Bet Championship Horizontal FOOTBALL
Wayne Rooney, manager of Derby County during the Sky Bet Championship match between Derby County and Hull City at the Pride Park, Derby on Tuesday 8th February 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hamarosan adásba kerül, a Rooney: az ember a gólok mögött című dokumentumfilm, amelyben a Manchester United és az angol válogatott gólrekordere kendőzetlen őszinteséggel beszél alkoholfüggőségéről.

A 36 éves Rooney jelenleg az angol másodosztályban (Championship) pontlevonással és átigazolási megkötésekkel sújtott Derby County menedzsere, és habár a napokban visszautasította nevelőklubja, az Everton állásajánlatát, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan egy PL-csapat kispadján fog ülni.

A Manchester Unitedben 253, míg az angol válogatottban 53 gólt szerzett, mindkettő rekordnak számít. És ki tudja mire lett volna még képes, ha a pályája egy jelentős részét nem árnyékolja be az alkoholizmus. A film megjelenése előtt Rooney a brit közszolgálati csatorna, a BBC reggeli műsorában volt vendég, ahol a műsorvezetővel alaposan kivesézték a történteket.

Wayne Rooney karrierje szinte tökéletes volt, mégis lehet benne hiányérzet Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Rooney elmondta, hogy kiskamaszként, 12-13 évesen mindennaposak voltak az életében az utcai verekedések és az italozás. Egy alkalommal az Everton akadémiája előtt bukott le egy üveg itallal a kezében. A mai napig emlékszik rá, hogy a másnapi edzésen Colin Harvey, az akkori edzője azt mondta neki, hogy ő a legnagyobb tehetség, aki valaha látott, és ne hagyja elveszni.

A műsorvezető azt is megkérdezte tőle, hogy mitől félt a legjobban az italozós korszakában.

"Azt hiszem, hogy a haláltól. Meg persze voltak lányok, meg ittas vezetés, de simán meg is ölhettem volna valakit, vagy akár saját magamat. Borzasztó volt így élni. Tudtam, hogy segítségre van szükségem, hogy megvédjem magamat, és megvédjem a családomat" - mondta az egykori csatár.

Azt is hozzátette, hogy tíz-tizenöt évvel ezelőtt egyáltalán nem olyanok volt a viszonyok a futballban, és bármelyik öltözőben, hogy azt mondhatta volna, "srácok alkoholista vagyok és mentális problémáim vannak". Ma azért már egészen más a helyzet, egy ilyen helyzetbe kerülő játékos joggal számíthat a segítségre.