Újabb csapat jutott ki a katari világbajnokágra

fbl Horizontal
Iran's players celebrate with their fans after qualifying for the 2022 Qatar World Cup after their win against Iraq in the Asian Qualifiers football match at the Azadi Sports Complex in the capital Tehran, on January 27, 2022. (Photo by Atta KENARE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az iráni válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég Irakot csütörtökön a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában, ezzel már biztosan részt vehet a november-decemberi tornán.

A teheráni mérkőzésen a diadalt és a vb-re jutást érő gólt az FC Portóban légióskodó Mehdi Taremi szerezte. Az irániak az utolsó három kör eredményeitől függetlenül biztosan az első két hely valamelyikén végeznek az A csoportban.

Irán is kijutott a világbajnokságra Forrás: AFP/Atta Kenare

Kedden újabb fordulót rendeznek, a folytatásra, egyben a zárásra pedig március végén kerül sor, az utolsó két körrel.

Az Egyesült Arab Emírségek 2-0-ra nyert Dubajban Szíria ellen, így az A csoport harmadik helyén álló emírségekbeli együttes ezzel megakadályozta azt, hogy a második Koreai Köztársaság már most bebiztosítsa a vb-részvételt.

A csoportokból az első két helyezett jut ki a vb-re, a harmadikok kontinentális pótselejtezőt játszanak egymással, a párharc győztese pedig részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfele a részvételért.

Ázsiai vb-selejtezők, 3. szakasz, 7. forduló:

A csoport:
Irán-Irak 1-0 (0-0)
Libanon-Koreai Köztársaság 0-1 (0-1)
Egyesült Arab Emírségek-Szíria 2-0 (1-0)

A csoport állása: 1. (és vb-résztvevő) Irán 19 pont, 2. Koreai Köztársaság 17, 3. Egyesült Arab Emirátusok 9, 4. Libanon 5, 5. Irak 4, 6. Szíria 2

B csoport:
Ausztrália-Vietnám 4-0 (2-0)
Japán-Kína 2-0 (1-0)
Szaúd-Arábia - Omán 1-0 (0-0)

A csoport állása: 1. Szaúd-Arábia 19 pont, 2. Japán 15, 3. Ausztrália 14, 4. Omán 7, 5. Kína 5, 6. Vietnám 0