Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint Xavi Hernández, az FC Barcelona vezetőedzője a Chelsea korábbi játékosával, a jelenleg a kínai Shanghai SIPG csapatában futballozó Oscarral szeretné megerősíteni csapata keretét.

A brazil válogatott középpályás az elmúlt öt évet Kínában töltötte, de eltökélt szándéka, hogy ott legyen a katari világbajnokságon, erre pedig akkor van a legnagyobb esélye, ha újra Európába igazol.

A 30 éves játékos, akit legutóbb 2016-ban hívtak be Brazíliába, az idei szezonban 25 meccsen öt gólt lőtt és 16 gólpasszt adott, csapatával pedig második lett a kínai bajnokságban.

Oscar szeretne bekerülni a brazil válogatott vb-keretébe Forrás: AFP/Franck Fife

Oscar 2016-ban 60 millió fontért igazolt Sanghajba, miután négy és fél évig a Chelsea-nél. A brazil futballista 25 évesen igazolt Kínába, nem is titkolta, hogy a pénz motiválta. Egy ideig a világ legjobb kereső játékosa volt a heti 400 ezer fontos fizetésével.

- mondta Oscar, aki hangsúlyozta, hogy ugyanúgy, ahogy Kínába igazolt, úgy fogok tudni visszatérni Európába is.

Oscar lehetséges Barcelonába igazolása csak azért sántít, mert a klub az elmúlt hetekben igyekezett csökkenteni a bérköltségeit: Philippe Coutinho a szezon hátralévő részére kölcsönbe az Aston Villához szerződött, a védő Samuel Umtiti pedig bércsökkentést vállalt annak érdekében, hogy 2026-ig meghosszabbítsa a Nou Campban való maradását. A 29 éves Coutinho elküldése után pedig egészen elképesztő lenne, ha a klub szerződtetne egy nála is idősebb brazilt, akit köztudottan a pénz motivál.