Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának rangadóján az Olympique Lyon hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Paris Saint-Germainnel.

A találkozónak a 10 meccs óta veretlen Paris Saint-Germain volt az esélyese, azonban Mauricio Pochettino gárdájából nem kevesebb mint 11 ember hiányzott sérülés, koronavírusos fertőzés, illetve az Afrika-kupán való szereplés miatt. A kezdőcsapatból nem léphetett pályára többek között Lionel Messi, Neymar, Ángel Di Maria, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi és Idrissa Gueye sem. Persze, a Lyon sem volt egyszerű helyzetben. Peter Bosz csapatából nyolcan hiányoztak, köztük a csapat Afrika-kupán szereplő két legeredményesebb támadója: a 11 gólos Karl Toko Ekambi és a négygólos Islam Slimani.

A Lyon kezdte jobban a meccset, és a hetedik percben egy gyönyörű góllal megszerezte a vezetést.

Bruno Guimaraes hosszú indításával a brazil válogatott Lucas Paquetá léphetett ki, egy remek átvétel után, egy pattanást követően kilőtte a jobb alsó sarkot 15 méterről.

Lucas Paqueta gyönyörű góllal szerzett vezetést a Lyonnak Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A folytatásban a párizsiak többet birtokolták a labdát, de nagy helyzetet először csak a 24. percben tudtak kialakítani. Ekkor a csapatkapitány Marquinhos próbálta meg 17 méterről átnyesni a labdát a kapuból kint helyezkedő Anthony Lopes fölött, de a portugál kapus megnyúlt a levegőben, és ujjheggyel szögletre tolta a brazil védő lövését.

Az első félidő végén a párizsiak egyre közelebb jártak az egyenlítéshez. A 38. percben Colin Dagba jobbról belőtt labdáját Kylian Mbappé pörgette néhány centivel a kapu mellé, majd a 42. percben a világbajnok francia támadó a kapufát találta el egy közeli lövésével.

Messi és Neymar hiányában Mbappénak kellett volna a hátára venni a PSG-t Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A második játékrészt a Lyon kezdte jobban, amely az 51. percben növelhette volna az előnyét, de Emerson Royal 17 méteres átlövése pár centivel elkerülte a bal kapufát.

Az 59. percben hatalmas lehetőséget hagyott ki a Lyon.

Houssem Aouar remek kiugratásával Moussa Dembélé lépett ki ziccerben, de nyolcméteres lövését Keylor Navas hatalmas bravúrral védte. Ez követően a laba visszakerült Dembélé elé, aki középre passzolt a támadást követő Aouarnak, de a francia válogatott játékos közeli lövését Presnel Kimpembe blokkolni tudta.

A folytatásban a PSG átvette a játék irányítását, de érződött, hogy hiányoznak a csapat legkreatívabb játékosai. Ennek ellenére így is egyenlíthetett volna a PSG. A 72. percben Marco Verratti adott remek labdát Mbappének, aki éles szögből megpróbálta eltekerni a labdát a hosszú felső sarokba, de kis híján bedobás lett a próbálkozásából.

A 76. percben aztán egy szerencsés góllal egyenlített a Paris Saint-Germain.

A hat perccel korábban csereként beálló Edouard Michut lekészített labdájára egy másik cserejátékos, Thilo Kehrer érkezett, a német válogatott játékos 14 méterről megcélozta a hosszú sarkot, de annyira eltörte a labdát, hogy felpattant és megzavarta Anthony Lopest, aki csak beleérni tudott a labdába, de hárítania nem sikerült.

A német válogatott Thilo Kehrer góljával egyenlített a PSG Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A 82. percben fordíthatott volna a párizsi csapat. A tizenhatos oldaláról Mbappé végezhetett el egy szabadrúgást, mindenki beadást várt, de a francia világbajnok a kaput vette célba, azonban az éles szögből eltekert lövése a bal kapufán csattant.

A hajrában a PSG már egykapuzott, de nem tudta megszerezni a győztes gólt, így maradt a döntetlen. A párizsi csapat ezzel az ötödik döntetlenjét játszotta a szezonban, és magabiztosan, 11 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Nice csapat előtt. A Lyon a 11. helyről várhatja a folytatást.

Ligue 1, 20. forduló:
Olympique Lyon-Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)
Gólszerző: Paquetá (7.), ill. Kehrer (76.)