A Manchester City könnyedén legyőzte negyedosztályú ellenfelét az FA-kupában

775757580 fbl Horizontal
Swindon Town's Welsh midfielder Jonny Williams (C) vies with Manchester City's Spanish midfielder Rodri (L) and Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (2nd R) during the English FA Cup third round football match between Swindon Town and Manchester City at County Ground, Swindon in western England on January 7, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City 4-1-re győzött a negyedosztályú Swindon Town otthonában az FA-kupa harmadik fordulójában.

A Premier League-t fölényesen vezető Manchester City az angol negyedosztályban szereplő Swindon Town otthonában lépett pályára az FA-kupában. A kispadra nem ülhetett le Pep Guardiola és segítője, Juanma Lillo sem, mert mindketten megfertőződtek a koronavírussal.

Ezen a találkozón a szintén spanyol Rodolfo Borrell irányította a csapatot, a mérkőzés egyértelmű esélyese természetesen a City volt, amely világsztárokat vonultatott fel, hiszen többek között Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan és Bernardo Silva is ott voltak a kezdőben.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas fölényben futballozott a világ egyik legjobb formában lévő klubcsapata, amely a 14. percben szerezte meg a vezetést Bernardo Silva révén.

A 19 éves Cole Palmer remek cselek után adott be a jobb oldalról, a középen érkező portugál játékosnak már nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolnia.

Nem sokkal később Silva újra gólt lőhetett volna, de nagy helyzetben fölé vágta a labdát, de nem kellett sokat várni a második City-gólra. A 28. percben a Swindon játékosai a saját 16-osuknál nem tudták lapos passzokkal kihozni a labdát, amelyre Gabriel Jesus lecsapott és De Bruyne-vel kényszerítőzőtt, majd higgadtan belőtte a ziccert.

A félidő vége előtt összejöhetett volna a harmadik vendégtalálat, ám Joao Cancelo életerős távoli bombája az oldalhálót találta el.

A 19 éves Cole Palmer remekül játszott a Swindon ellen Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az egész meccsen agilisan futballozó Palmer jó lövése kis híján a Swindon kapujában kötött ki a második játékrész elején, de a tehetséges tinédzser labdája végül szögletre pattant. Továbbra is a City birtokolta többet a labdát, közel 80 százalékban, de negyedosztályú ellenfele lelkesen küzdött.

Az 59. percben megszerezte a harmadik gólját is a vendég együttes, Ilkay Gündogan okosan tekert szabadrúgásból a kapu rövid oldalába.

A 62. percben 11-eshez jutott a City, ám Gabriel Jesus kissé hanyagul elvégzett büntetőjét kivédte Lewis Ward kapus.

A 78. percben felrobbant a stadion, ugyanis szépített a negyedosztályú kiscsapat.

Harry McKirdy kapott egy jó kiugratást és éles szögből szépen lőtt a kapuba. A gól feltüzelte a hazai közönséget, noha reális esélye nem volt az egyenlítésre a Swindonnak, játékosai mégsem futballoznak minden nap a PL listavezetője ellen.

A kiválóan játszó Palmer aztán gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget, egy szenzációs gólt szerzett a 82. percben. A fiatal középpályás Silvától kapott labdát és éles szögből fantasztikusan lőtt a jobb felső sarokba.

Rodri ugyan lőtt egy hatalmas kapufát, de a későbbiekben az eredmény már nem változott, a City 4-1-es győzelmével magabiztosan jutott tovább a következő körbe az FA-kupában.