Férfi védett a női focimeccsen, állítja a vesztes csapat - kép

Jordan demands Asian football body investigate gender of Iranian women’s team player Asian Football Confederation,Iran,Jordan,Jordan Football Federat Horizontal
TASHKENT, UZBEKISTAN - SEPTEMBER 25: Iranian goalkeeper Zohreh Koudaei is seen during Asian Football Confederation (AFC) Women's Asian Cup Qualifiers Group G soccer match between Jordan and Iran at Bunyodkor Stadium in Tashkent, Uzbekistan on September 25, 2021. The Jordan Football Federation has submitted a complaint to AFC demanding that it verify the gender of one of the Iranian players who took part in the Women's Asia Cup qualifier on Sept. 25 against the Jordanian women’s national team. Talibjan Kosimov / Anadolu Agency (Photo by Talibjan Kosimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy férfi állt a kapuban az Irán-Jordánia női labdarúgó mérkőzésen, állítja utóbbi ország szövetsége, amely vizsgálatot kezdeményezett az ügyben az Ázsiai Labdarúgó Szövetségnél.

A két nemzeti csapat még szeptember 25-én mérkőzött meg egymással a jövő évi Ázsia-bajnokság selejtezőjében, és 0-0-s 120 perc után 11-esekkel végül Irán győzött 4-2-re, és jutott ezzel tovább. A jordán szövetség most az ázsiai szövetséghez fordult, hogy vizsgálják ki, nem-e egy férfi állt a mérkőzésen az iráni kapuban, mint ahogy azt ők sejtik, számol be a gyanúról a Daily Mail brit bulvárlap.

A jordánok a fenti képekkel igyekeznek bizonyítani az igazukat, miközben az irániak azt mondják, hogy szó sincs ilyenről, egyszerűen csak nem tudják elfogadni a vereséget. A tizenegyespárbajban két lövést is hárító 32 éves Zohreh Koudaei nemével szerintük nincs semmi probléma, eközben a jordánok szerint nem ez lenne az első eset, hogy a perzsa válogatott trükközni próbál a női csapat összeállításával, azaz nem először küldenének pályára férfiakat egy női válogatott találkozón.

A tizenegyespárbaj: