Közel két év kihagyás után visszatér az aranylabdás focista

Horizontal
Lyon's Norwegian forward Ada Hegerberg (L) fights for the ball against Chelsea's English defender Millie Bright during the Women UEFA Champions League semi-final football match Lyon vs Chelsea, on April 21, 2019 at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olympique Lyon női labdarúgócsapatába 21 hónappal a sérülését követően kedden visszatérhet a 2018-as aranylabdás Ada Hegerberg.

A 26 esztendős támadó jobb térdében tavaly januárban edzésen szakadt el a keresztszalag, ezt követően térhet vissza a pályára a svéd Häcken elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen - mondta a csapat edzője, Sonia Bompastor.

Közel két év kihagyás után visszatér az aranylabdás focista, Ada Hegerberg Forrás: AFP/Jeff Pachoud

"Örülünk, hogy Ada ismét velünk tart ilyen hosszú idő után" - fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: nem aggódnak Hegerberg bevetése miatt, mivel mentálisan és fizikailag is kiváló állapotban van, ugyanakkor türelmesen építik be ismét a csapatba.

A Lyon hétszer nyerte meg a legrangosabb női klubsorozatot - ezzel csúcstartó -, Hegerberg ebből öt sikernek volt részese. Emellett - a többi között - hat francia bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal, amelyben több mint 200 gólt szerzett tétmérkőzéseken. Mesterhármast ért el például a két évvel ezelőtti budapesti BL-döntőben, amelyben a jelenleg kölcsönben az amerikai OL Reignben szereplő budapesti születésű Marozsán Dzsenifer is betalált.