A Bayern München korábbi elnöke szerint a pénzügyi fair play komoly reformokra szorul

lsw bwg Vermischtes Auszeichnungen Sportler des Jahres award Horizontal HEADSHOT
Rummenigge szerint végül egyetlen országban lesz a foci Eb
Vágólapra másolva!
A Bayern München korábbi elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint a pénzügyi Fair Play (FFP) megújítására és átlátható szankcionálásra lenne szükség az európai labdarúgásban.

"Szükségünk lenne a szigorú és következetes FFP 3.0-ra, amely magában foglalná a büntetési rendszert is" - vélekedett a bajor klub éléről júniusban távozó 66 éves szakember. Rummenigge úgy véli, az euróai szövetség (UEFA) a sport- és pénzügyi szabályozás megújítása kapcsán "óriási feladat" előtt áll.

Rummenigge szerint komoly reformokra szorulna a pénzügyi fair play Forrás: AFP/Tom Weller

"Ha egy klub megsérti a szabályokat, nem mozoghat a szürke zónában, viszont tudnia kell, mire számíthat, egészen a Bajnokok Ligájából való kizárásig" - fogalmazott a Bayern korábbi első embere, aki szerint számos élklub közel áll a gazdasági összeomláshoz.

Rummenigge a játékosok bérének rögzítésére szólított fel, és kiemelte: a luxusadó önmagában nem lenne megoldás az óriási pénzeket megmozgató klubok esetében, mivel néhányuk a tulajdonosok és befektetők által bőséges pénzösszegekkel gazdálkodhat.

Közülük a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint említette példaként, ahol a pénz szerinte "több mint egy relatív kérdés".