Gareth Bale három gólt lőtt, drámai meccsen nyert a walesi válogatott - videó

Russia Soccer World Cup 2022 Qualifiers Belarus - Wales World Cup 2022 FIFA football Horizontal
6643809 05.09.2021 Wales' Gareth Bale celebrates a goal during the World Cup 4th round qualifying soccer match between Belarus and Wales, in Kazan, Russia's Republic of Tatarstan. Maksim Bogodvid / Sputnik (Photo by Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A walesi labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozatban 3-2-re idegenben legyőzte Fehéroroszországot. A meccsen Gareth Bale három gólt szerzett, a győztes találatot a 93. percben lőtte a Real Madrid klasszisa.

Wales már az összecsapás 6. percében megszerezte a vezetést, Bale révén 11-esből. A fehérorosz csapat a korai bekapott találat ellenére nem roppant össze és egy büntetővel, majd egy gyors kontra után lőtt góllal fordítani tudott az első félidőben.

A második játékrészben, a 69. percben újra 11-est kapott a walesi válogatott, melyet a Real sztárja ismét értékesített. Az utolsó 20 percben nagy erőket mozgósított Rob Page csapata a győzelem kiharcolásáért, igaz, a hazai együttes is eldönthette volna a meccset a hajrában.

Végül az egész meccsen remeül futballozó Bale a 93. percben begyötörte önmaga és csapata harmadik gólját, így Wales rendkívül fontos három pontot szerzett, és életben tartotta kijutási esélyeit.

Jelenleg az E csoport harmadik helyén áll a walesi válogatott a világbajnoki selejtezősorozatban, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint Belgium és Csehország, amely csapatok éppen egymás ellen lépnek pályára vasárnap este.

Európai vb-selejtezők, 5. játéknap:
E csoport:
Fehéroroszország-Wales 2-3 (2-1)
gól: Liszakovics (29., 11-esből), Szedko (31.), illetve Bale (6., 69., 93., az első kettőt 11-esből)