Van Gaal 37 éves újoncnak küldött meghívót a holland válogatottba

Louis van Gaal
2021-06-02 20:40:30 ALMANCIL - Louis van Gaal during the friendly match between the Netherlands and Scotland at Estadio Algarve on June 02, 2021 in Almancil, Portugal. KOEN VAN WEEL W (Photo by Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Három újoncot, közte egy 37 éves kapust is meghívott a keretbe Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott régi-új szövetségi kapitánya.

A nemzeti csapat élére múlt szerdán immár harmadszor kinevezett 70 éves szakember meghívót küldött az Ajax Amsterdamban szereplő középhátvédnek, a mindössze 18 éves Devyne Rensch-nek, a 21 esztendős balhátvédnek, a Feyenoord-játékos Tyrell Malaciának, valamint az Ajax veterán kapusának, Remko Pasveernek is, akik mindhárman újoncok.

- indokolta döntését a szakvezető.

Louis van Gaal a harmadik ciklusát kezdi a holland válogatottnál Forrás: ANP via AFP/Koen Van Weel

A keretben ott van a hosszú kihagyása után nemrég visszatért középhátvéd, Virgil van Dijk is, a kapitány ugyanakkor hét olyan labdarúgót kihagyott a névsorból, akik részt vettek a hollandok számára nyolcaddöntős búcsúval zárult Európa-bajnokságon.

A vb-selejtezők folytatásán az Oranje szeptember 1-jén Norvégiában vendégszerepel, három nappal később a montenegróiakat, szeptember 7-én pedig a törököket fogadja. A holland együttes három mérkőzés után hat ponttal csoportja második helyén áll.