Vágólapra másolva!
A vasárnapi Feyenoord–Ajax holland rangadó előtt szinte már menetrendszerűen ezúttal is összecsaptak a rohamrendőrökkel a rotterdami csapat legvérmesebb szurkolói.

A két csapat szurkolótábora olyannyira gyűlöli egymást, illetve a másik klubot, hogy a holland szövetség, illetve a hatóságok a sorozatos és egyre véresebb utcai összecsapások miatt hosszú évek óta tiltják, hogy az idegenbeli meccsekre elkísérjék a saját csapatukat. Ezzel azonban még nem tudják elejét venni a két csapat mérkőzéseit kísérő erőszakos eseményeknek. Ahogy a januári Ajax–Feyenoord bajnoki előtt, úgy ezúttal is a rotterdami randevút megelőző utolsó edzésre érkeztek meg a hazaiak szurkolói a Feyenoord edzőközpontjához, és egyáltalán nem tartotta őket vissza, hogy már rohamrendőrök várták őket.

A rendőrség beszámolója szerint a szurkolók pirotechnikai eszközökkel, botokkal és kövekkel dobálták meg a rendfenntartókat, akik csak késő délelőtt tudták helyreállítani a rendet.

Ugyancsak a mérkőzés "felvezetéséhez" tartozik, hogy Rotterdamban és Amszterdamban is támadások értek, közismerten a Feyenoord- és az Ajax-drukkerek által látogatott kávézókat, előbbi városban összesen öt, míg utóbbiban egy robbantásról számoltak be a rendőrök. Az anyagi kár jelentős, de személyi sérülés nem történt, írja cikkében a Telegraaf holland lap. Rotterdamban már őrizetbe vettek egy 21 éves amszterdami férfit, akit a robbantások elkövetésével gyanúsítanak.

A rotterdami 't Haantje kávézó biztonsági kamerája által rögzített kép a detonációról:

Három fordulóval a bajnokság zárása előtt az Ajax már bajnokként utazik Rotterdamba, míg az ötödik helyen álló Feyenoordnak várhatóan már az Európai Konferencia-liga-indulásért is osztályozót kell majd játszania.