Vágólapra másolva!
Éric Cantona lett az angol labdarúgó Premier League Hírességek Csarnokának harmadik tagja Alan Shearer és Thierry Henry után.

Shearert, a Newcastle United legendás csatárát, és az Arsenal volt francia támadóját, Henryt április végén iktatták be. A Premier League keddi tájékoztatása szerint a harmadik futballista, akit ez a megtiszteltetés ért, a Manchester United korábbi francia csatára, Cantona, aki a hírt kommentálva szokásához híven nem fogta vissza magát.

- mondta Éric Cantona.

A jövő hétfőn 55 éves Cantona 1992 és 1997 között öt idényen át erősítette az MU-t, amellyel négy bajnoki aranyérmet nyert.

Cantona a Manchester United történetének egyik legjobb játékosa Forrás: AFP/Gerry Penny

Az együttesben - melyet a legendás Sir Alex Ferguson irányított - 156 bajnoki találkozón 70 gólt szerzett. Cantona az MU előtt 1992-ben a Leeds Uniteddal nyert bajnoki címet, és 1997 májusában 31 évesen vonult vissza.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Shearer a PL történetének legeredményesebb gólszerzője, a Newcastle-nél és a Blackburn Roversnél eltöltött 14 szezonja alatt 260-szor talált be az ellenfelek kapujába. A volt angol válogatott játékos 1995-ben bajnok lett a Blackburnnel, és ő az egyetlen a PL történetében, aki két különböző klub színeben is 100 gól fölé jutott.

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Henry 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 gólt szerzett az Arsenal színeiben a PL-ben. Kétszer lett bajnok a londoni csapattal, és kulcsjátékosa volt annak a gárdának, amely a 2003-04-es szezonban veretlenül lett első.