Vágólapra másolva!
A Barcelona egy drámai mérkőzésen, hosszabbítás után 3-0-ra legyőzte a Sevillát, és bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe. Az elődöntő első összecsapásán ugyan a Sevilla nyert 2-0-ra, de Lionel Messiék a visszavágón a 94. percben ledolgozták a kétgólos hátrányt, majd a hosszabbításban kiharcolták a továbbjutást is.

A Barcelona a Camp Nou-ban fogadta a Sevillát a Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést némi meglepetésre Julen Lopetegui csapata nyerte meg 2-0-ra még február elején, de Ronald Koeman bízott abban, hogy Lionel Messiék hazai pályán képesek lesznek eltüntetni a kétgólos hátrányt. A Barcelona jó előjelekkel várta ezt az összecsapást, hiszen a bajnokságban a legutóbbi fordulóban éppen a Sevilla otthonába látogatott, és győzött is 2-0-ra.

Jól kezdte ezt a meccset is a katalán sztárcsapat, a 12. percben Ousmane Dembélé révén megszerezte a vezetést.

A francia támadó Messitől kapott egy jó labdát a 16-oson belül, de kapura fordulni nem tudott vele, ezért inkább visszacselezett, majd némileg váratlanul passzolás helyett lövésre vállalkozott, a labda pedig a jobb felső sarokban kötött ki.

Csodálatos gól volt.

Az első félidőben nagyon nyomott a Barcelona, de újabb találatot nem tudott szerezni, így kifejezetten izgalmasnak ígérkezett a második félidő.

A második játékrészben is Koeman együttese irányította a mérkőzést, de kevesebb helyzetet tudott kidolgozni, mint az elsőben, az idő pedig vészesen fogyott.

A hajrához közeledve felpörgött a meccs, a 67. percben Jordi Alba Dembélé passza után kapásból lőtte el a labdát, amely a keresztlécen csattant.

A 71. percben óriási lehetőséghez jutott a Sevilla, hogy egy idegenben lőtt góllal eldöntse a továbbjutást, ugyanis 11-est kapott, mert Oscar Mingueza feltartott a kapura törő Lucas Ocampost.

A sértett büntetőjét azonban megfogta Marc-André ter Stegen, életben tartva ezzel a Barca továbbjutási esélyeit.

A katalán sztárcsapat mindent elkövetett azért, hogy begyötörje a hosszabbítást érő találatot, de a Sevilla hősiesen védekezett.

A 92. percben fontos esemény történt, ugyanis Fernando lerántotta Trincaót a tizenhatos előterében, és mivel volt már egy sárgája, a játékvezető kiállította.

A Barca egyből gólra váltotta az emberelőnyt, és a Granada elleni párharchoz hasonlóan ezúttal is az utolsó pillanatban harcolta ki a hosszabbítást.

Messi szabadrúgása még szögletre vágódott, de Antoine Griezmann beadása után Gerard Piqué a kapuba fejelt a 94. percben.

A hosszabbítást is jobban kezdte az emberelőnyben futballozó hazai csapat.

A 95. percben Jordi Alba beadását Martin Braithwaite Tomas Vaclik kapus lábai között a hálóba fejelte, így összesítésben már továbbjutásra állt a Barcelona.

A 10 emberrel futballozó, egyre fáradtabb Sevilla nem tudott gólt szerezni, így Messiék újra egy drámai mérkőzésen, nagy küzdőszellemet tanusítva bejutottak a Spanyol Kupa döntőjébe, amelyben a Levante-Athletic Bilbao párharc győztesével fognak majd találkozni.

Ismét drámai meccsen jutott tovább a Barcelona a Spanyol Kupában Forrás: AFP/Josep Lago

Spanyol Kupa, elődöntő, második mérkőzés:
Barcelona - Sevilla 3-0 (hosszabbítás után)
Gólszerzők: Dembélé (12.), Piqué (90+4.), Braithwaite (95.)