Törökország simán legyőzte Norvégiát a vb-selejtezőn - videó

fbl Horizontal
Turkey's midfielder Ozan Tufan (C) celebrates with defenders Umut Meras (L) and Caglar Soyuncu after scoring a goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Norway and Turkey at La Rosaleda stadium in Malaga on March 27, 2021. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
Törökország simán, 3-0-ra legyőzte Norvégiát a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában, így két mérkőzés után százszázalékosan vezeti csoportját. A horvát nemzeti együttes egygólos győzelmet aratott Ciprus ellen, míg a holland válogatott is megszerezte első pontjait, miután 2-0-ra múlta felül Lettországot.

Az Erling Haalanddal a kezdőjében felálló norvég válogatott a járványhelyzet miatt a török nemzeti csapatot Spanyolországban, a La Rosaleda stadionban fogadta a forduló rangadóján a G csoportban.

A norvégok már a 4. percben hátrányba kerültek, ugyanis egy bal oldalon vezetett akció után a középre tett labdára Özan Tufan remekül érkezett, és 12 méterről a bal alsóba helyezett.

Az északiak hiába birtokolták többet a labdát, és lőttek egy kapufát is Alexander Sorloth révén, gólt ismét a törökök szereztek. Egy remekül középre tekert szögletet követően a Leicester City védője, Caglar Söyüncü fejelt mindenkit megelőzve a kapuba.

Az előző körben a Hollandokat legyőző törökök a második félidőben is hamar betaláltak. Az 59. percben Tufan egy szenzációs csavarással megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját.

A törökök Hollandia után Norvégiát is legyőzték Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A norvégok teljesen tehetetlenül szemlélték az eseményeket, nem tudtak fogást találni az ellenállhatatlanul futballozó török csapaton, a Dortmund sztárja, Haaland is csak szenvedett.

Senol Günes együttese a meccs végére Kristian Thorstvedt kiállítása miatt emberelőnybe is került, és teljesen megérdemelten győzött, így két mérkőzés után százszázalékos mérleggel vezeti csoportját.

A Hollandia-Lettország mérkőzés egyik legnagyobb érdekessége az volt, hogy a találkozót Stephanie Frappart vezette, így ő lett az első női játékvezető, aki vb-selejtezőn fújta a sípot.

A nagy fölényben futballozó hazai csapat számára egy darabig nem akart összejönni semmi, azonban a 32. percben megtört a jég.

Steven Berghuis a 16-os előterében kapott labdát, egyet tolt rajta befelé, majd gyönyörűen csavart a kapu jobb oldalába.

A 68. percben a Sevilla csatára, Luuk de Jong duplázta meg az előnyt, egy szöglet után fejelt nagy erővel a kapuba. Ez a találat el is döntötte a meccset, a hollandok első győzelmüket aratták a sorozatban.

A legutóbbi vb-n ezüstérmes horvátok kezdőjében ott volt az a Luka Modric, aki Ciprus ellen 135. alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, így a Real középpályása rekorder lett.

Immár Modric a horvát válogatott torténetének legtöbb mérkőzésén pályára lépő futballistája.

A hatalmas fölényben játszó horvát csapat nyomását a 40. percig bírták a ciprusiak, ekkor Mario Pasalic fejelt közelről a hálóba, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A horvátok végül 1-0-ra nyerték meg a mérkőzést, így a szlovének elleni vereség után a második vb-selejtezőjükön megszerezték első győzelmüket.

Eredmények, 2. forduló:
E csoport:
Fehéroroszország-Észtország 4-2 (0-1)

G csoport:
Norvégia-Törökország 0-3 (0-2)
Hollandia-Lettország 2-0 (1-0)

H csoport:
Horvátország-Ciprus 1-0 (1-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről