Kínjában csak röhögni tudott a Bayern futballfőnöke Messi fizetésén

fbl Horizontal
Lionel Messi a decemberi, Valladolid elleni meccsen
Vágólapra másolva!
Amikor Karl-Heinz Rummenigge értesült Lionel Messi fizetéséről és szerződésének részleteiről, kínjában csak röhögni tudott. A német sportvezető szerint megálljt kell parancsolni az európai labdarúgásban kifizetett abnormális összegeknek.

Lionel Messi 2017-ben négy évre szóló szerződést kötött a Barcelonával. Egészen pontosan 555,23 millió eurós megállapodást írt alá még 2017-ben Messi a katalán klubbal, ami körülbelül 198 milliárd forintnak felel meg mai árfolyamon.

"A futballsztárok túl sok pénzt keresnek, és ezt a folyamatot mindenképpen meg kell állítani" - ezt nyilatkozta a Bayern futballvezére, Rummenigge.

A német sportvezető ezután közölte, hogy ennek az eszement költekezésnek véget kell vetni, és a kluboknak azonnal át kell térniük a felelősségteljesebb gazdálkodásra.

"Az elmúlt tíz évben mindannyian hibáztunk, mert folyamatosan többet és többet költöttünk játékosokra, ügynökökre. A koronavírus-járvány megmutatta, hogy vissza kell lépnünk és vissza kell térnünk egy észszerűbb modellhez. Remélem, hogy lehetséges, de nem lesz könnyű" - mondja Rummenigge.

Karl-Heinz Rummenigge szerint be kellene vezetni a fizetési korlátot az európai fociban is Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Alexandra Beier

A Bayern főnöke azt javasolja, hogy az európai futballban fontolják meg a fizetési korlát bevezetését, ami az amerikai sportágakból ismert - annak ellenére, hogy az uniós politikusok korábban ezt az ötletet elutasították.

Talán itt volna az ideje, hogy újra átgondoljuk ezt a kérdést" - mondta a német futballvezető.

Forrás