Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár felkészülési mérkőzésen 6-2-re legyőzte a horvát másodosztályban szereplő HNK Orijent csapatát. A találkozón két gólt lőtt Dárdai Pál fia, a 21 éves Palkó, aki januárban igazolt Székesfehérvárra a Hertha BSC csapatától.

A székesfehérváriak már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A 21. percben a grúz Budu Zivzivadze fejesgóljával indult a gólgyártás, majd a 34. percben Géresi Krisztián csinált egy tizenegyest, amit ő maga váltott gólra. Két perccel később egy bombagóllal szépített a horvát csapat, majd a 41. percben Nyári Patrik beadása után Adrian Rus fejesével visszaállt a kétgólos különbség.

A második félidő 58. percében ismét a horvátok lőttek gólt. Egy szöglet után Crnko fejelt védhetetlenül a kapuba. A 63. percben Márton Gábor sort cserélt, és pályára lépett az a Dárdai Palkó is, aki egy hete érkezett Székesfehérvárra.

A Hertha-legenda fiának egy perc kellett a gólszerzéshez, ugyanis Nikolics remek ütemű kiugratása után 14 méterről higgadtan helyezett a kapuba.

Dárdai Palkó két gólpasszt kapott Nikolics Nemanjától Forrás: molfehervarfc.hu

Hat perc múlva Dárdai Palkó újabb gólt lőtt. Ismét Nikolicstól kapta a gólpasszt, majd 17 méterről kapásból lőtt védhetetlen gólt. A végeredményt a nigériai Funsho Bamgboye állította be a 88. percben, aki Houritól kapott remek labdát, majd egy negyvenméteres sprintet követően 17 méterről lőtt hatalmas gólt.

A MOL Fehérvár legközelebb csütörtök délután lép pályára a horvátországi edzőtáborban, az ellenfele a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb lesz.