Újabb nyomozásokat indított a svájci ügyészség Sepp Blatter és Michel Platini ellen

Preliminary Draw FIFA World Cup 2018 soccer DRAW Joseph Blatter Michel Platini SQUARE FORMAT
FIFA President Joseph Blatter (L) smiles as he sits next to UEFA President Michel Platini (R) as they join a seminar ahead of the Preliminary Draw for the FIFA World Cup 2018, in St.Petersburg, Russia, 25 July 2015. Photo: MARCUS BRANDT/dpa
Vágólapra másolva!
A Le Monde című francia lap arról számolt be, hogy a svájci ügyészség új, az eddigieknél sokkal kiterjedtebb nyomozást folytat a FIFA volt elnöke, Joseph Blatter és az UEFA volt első embere, Michel Platini ellen.

A svájci ügyészség jelezte, hogy az eddigi nyomozásokhoz képest eltérő, fontos információk bukkantak fel, ezek miatt pedig új vizsgálatokat rendeltek el. A vizsgálódások középpontjában még mindig az a 2 millió svájci frankos összeg áll, amelyet Sepp Blatter Michel Platininek adott.

Joseph Blatter (balra) és Michel Platini most újra a svájci ügyészség célkeresztjébe került Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt

Az ügyészség azt írta, hogy Blatter ellen most csalás és tisztességtelen gazdálkodás a gyanúja miatt folytatnak nyomozást. Ami Platinit illeti, őt június óta értékpapír-hamisítás gyanúja és tisztességtelen kezelésben való részvétel miatt vizsgálják.

mondta Sepp Blatter a Le Monde hasábjain. "Ez a bírósági zaklatás túl sokáig tartott" - így vélekedett Platini.

Sepp Blattert 2015-ben 6 évre tiltotta el a FIFA minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Michel Platini ugyanekkor 4 éves eltiltást kapott. Platini eltiltása tehát már lejárt.