Az izlandi focisták beutazhatnak Angliába

Horizontal
(L to R) Iceland's forward Alfred Finnbogason, Belgium's midfielder Yannick Ferreira-Carrasco and Iceland's defender Sverrir Ingason vie for the ball during the UEFA Nations League football match Iceland v Berlium in Reykjavik, Iceland, on October 14, 2020. (Photo by Haraldur GUDJONSSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A brit kormány engedélyezte a beutazást az izlandi labdarúgó-válogatott számára, így a terveknek megfelelően Londonban rendezik az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést jövő szerdán.

Eddig azért volt kétséges, hogy a találkozóra sor kerülhet-e a Wembley Stadionban, mert a koronavírus-járvány miatti korlátozások és óvintézkedések részeként - egy vírusmutáció miatt - megtiltották a nem brit állampolgárok beutazását Dániából, márpedig az északi szigetország együttese három nappal korábban éppen a dánok vendégeként lép pályára az NL-ben.

Az izlandiak Angliában lépnek pályára Forrás: AFP/Haraldur Gudjonsson

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) mentességet kért az izlandiak számára, és csütörtökön bejelentette, hogy a kormány ezt jóváhagyta, így a dán és az izlandi futballisták beutazhatnak az országba, nem kell karanténba vonulniuk.