Magyar főszereplővel vághat vissza a Lyon a Bayern Münchennek

Horizontal
Lyon's Norwegian forward Ada Hegerberg (C) celebrates with team mates after Lyon's French midfielder Dzsenifer Marozsan (L) scored a goal during the French women D1 football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris Saint-Germain (PSG) on April 13, 2019 at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A női labdarúgó Bajnokok Ligájában szombat este megismétlődik az egyik férfi elődöntő párosítása, de az esélyek most éppen fordítottak, mint szerdán voltak.

Szerdán a BL elődöntőjében a Bayern München csapata tulajdonképpen könnyedén verte 3-0-ra az Olympique Lyont, szombaton azonban eljött a revans lehetőség. A nők BL-sorozatának negyeddöntőjében ugyanis éppen a címvédő franciákkal hozta össze a sors a bajorokat. És ugyan nem rossz a Bayern női csapata, hiszen az előző kiírásban egészen az elődöntőig jutott, ahol kétszer kapott ki 1-0-ra a Barcelonától, a katalánokat azonban simán verte a döntőben 4-1-re a Lyon.

A franciák első gólját a világ egyik legjobbja, a magyar-német támadó, Dzsenifer Marozsán szerezte a Groupama Arénában, míg a másik hármat az a norvég Ada Hegerberg, akit 2018-ban hivatalosan is a világ legjobb női futballistájának választottak.

Mellettük a keretben szinte csak válogatott játékosok szerepelnek (a francia Wendie Renard, Amandine Henry és Eugénie Le Sommer mellett például az angol Lucy Bronze, vagy a japán Kumagaj Szaki), de azért a másik oldalt sem kell félteni, hiszen a Bayern is német, dán, svéd és szerb válogatottak sorát vonultatja föl.

A 20 órakor a San Sebastian-i Anoeta Stadionban kezdődő mérkőzés (a férfiak tornájához hasonlóan itt is egy meccsen dől el a továbbjutás, a bilbaói, illetve a San Sebastian-i buborékban) győztese az Arsenal–Paris Saint-Germain ütközet továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

A Lyon sorozatban az ötödik, összességében pedig a hetedik BL-aranyára hajt, ami egyben a klub ötödik triplázása (bajnoki cím, kupagyőzelem, BL-győzelem) lenne.