A Dortmund csapatkapitánya nem épül fel a májusi folytatásra

Marco Reus, Borussia Dortmund
01 February 2020, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Football: Bundesliga, Borussia Dortmund - 1 FC Union Berlin, 20th matchday at Signal Iduna Park. Dortmund's Marco Reus stands on the pitch with the ball under his arm. Photo: Guido Kirchner/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
Elhúzódó sérülése miatt várhatóan nem lehet ott a német labdarúgó-bajnokság tervezett, illetve remélt májusi újrakezdésekor Marco Reus, a Borussia Dortmund csapatkapitánya.

A Bild úgy tudja, hogy a 30 éves játékos aligha épül fel május 16-ig vagy 23-ig, és a szakmai stáb sem akarja siettetni a visszatérését.

Marco Reus szinte biztosan kihagyja a május közepi első mérkőzéseket Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Guido Kirchner

Reus február 4-én, a Werder Bremennel szemben 3-2-re elveszített Német Kupa-nyolcaddöntőben szenvedett izomsérülést, akkor úgy tűnt, egy hónapot kell csak kihagynia. Végül két hete kezdhette el a könnyített edzéseket, de - az újság szerint - még messze van attól, hogy maximális terhelést kaphasson.

A koronavírus-járvány miatt a német futballidény jelenleg szünetel, a Bundesligában abban bíznak, hogy - zárt kapuk mögött ugyan, de - még májusban folytatódhatnak a küzdelmek.