Vágólapra másolva!
Futács Márkót és négy csapattársát támadták meg a Hajduk Split huligánjai egy nappal a Dinamo Zagreb elleni hazai bajnoki vereséget követően.

Horvát lapok értesülései szerint a Hajduk Split magyar válogatott csatára, Futács Márkó és négy csapattársa, Hamza Barry, Szavvasz Gencoglu, Hysen Memolla és Ahmed Szaid a dalmát város központjában sétáltak, amikor a helyi Torcida Ökölvívó klub előtt elhaladva meglátták őket a Hajduk Split huligánjai, és az edzőteremből kiszaladva felelősségre vonták a játékosokat, írja a Nemzeti Sport Online.

A huligánok elsősorban a fővárosiak második találata előtt nagyot hibázó Szaidot vették elő.

Csapattársai igyekeztek őt védelmükbe venni, de nem sikerült elsimítani a dolgokat, így verekedéssé fajult a vita, amely során - a Slobodna Dalmacija információi szerint - Futács Márkó járt a legrosszabbul, akit az egyik huligán fejbe rúgott. A lap tudomása szerint a magyar csatárt egy monokli és egy törött napszemüveg emlékezteti egy ideig a történtekre. A játékosok nem tettek feljelentést az incidens után.

A Hajduk vasárnap hazai pályán 2-1-re kapott ki a Dinamo Zagrebtől, a 69 pontos fővárosiak előnye így öt fordulóval a bajnokság zárása előtt nyolc pont a 61 egységgel álló splitiek előtt.