Távolra került a futsal-vb a magyar válogatottól

futsal
Távolra került a világbajnokság
Vágólapra másolva!
A magyar futsal-válogatott 3-0-ra kikapott a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes Olaszországtól a vb-pótselejtező keddi első mérkőzésén, Miskolcon.

Az első félidőben nagy küzdelem, de kevés helyzet jellemezte a játékot, a világranglistán 30. helyezett magyar válogatott méltó partnere volt a negyedikként jegyzett olasz csapatnak.

Távolra került a világbajnokság Forrás: mlsz.hu


A szünet után a vendégek több lehetőséget dolgoztak ki, ráadásul ezeket hatékonyabban használták ki, így két gólt lőttek akcióból. Második találatukat a kapus, Stefano Mammarella szerezte: kidobását követően senki nem ért a labdához, amely az őrizetlenül maradt magyar hálóba vágódott.

Vitatható gólt kaptunk

Ez a jelenet több vitára is okot ad, hiszen a gólt az UEFA az olaszok kapusának, Mammarellának adta, vagyis a kidobásába nem ért bele Fortino – viszont ha nem ért bele, akkor nem érvényes a gól, mert ha játékban van a labda, akkor a kapus is csak lábbal találhat be. A játékvezetők mindenesetre megadták a találatot, amelyet Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sporton "furcsának" nevezett a lefújást követően.

A visszavágót április 13-án, az észak-olaszországi Pratóban játsszák. A párharc győztese jut ki a szeptemberi, kolumbiai vb-re.

Világbajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés:
Magyarország-Olaszország 0-3 (0-0)
gól: Alex Merlim (23., 34.), Mammarella (24.)

Magyarország: Tóth Gy. – Németh P., Horváth N., Dróth, Komáromi, Matkovics (k), Dávid, Klacsák, Öreglaki, Trencsényi, Szeghy, Harnisch, Hosszú, Gál.
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Olaszország: Mammarella – Gabriel Lima, Leggiero, Fortino, Alex Merlim , Molitierno (k), Romano, Honorio, De Luca, Canal, Giasson, Kaká, Murilo, Schinina.
Szövetségi kapitány: Roberto Menichelli

A visszavágót sárga lapjai miatt kihagyja majd Dróth, a magyar válogatott legjobbja.