Nem lett bukott ember a norvég kapitány

Per-Mathias Högmo, foci
Rosenborg's coach Per-Mathias Hogmo gives a press conference, 05 December 2005 in Lyon, central Eastern France, on the eve of the Champion's League football match Lyon vs. Rosenborg. AFP PHOTO MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Bár a közvélemény nem áll már egy emberként Per-Mathias Högmo mögött, a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére maradhat posztján, hogy csapata kettős vereséggel kiesett a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Azt már Yngve Hallén, a norvég szövetség elnöke a vasárnapi, budapesti vereség után megerősítette, hogy nagy valószínűség szerint nem lesz edzőváltás, a válogatott mellett logisztikai menedzserként dolgozó Kubát Igor százszázalékos biztonsággal állítja, Högmo marad a világbajnoki selejtezőkre is a szövetségi kapitány.

Per-Mathias Högmo marad Forrás: AFP/Martin Bureau

"A sajtó természetesen vérfrissítést szeretne, radikális változásokat követelnek, kérik Högmo leváltását, de vasárnap este ott voltam azon a megbeszélésen, amelyen a Norvég Labdarúgó Szövetség vezetősége bizalmat szavazott a jelenlegi kapitánynak. Azzal, hogy a bizalom a vezetőség részéről töretlen, biztossá vált, hogy a vb-selejtezők során is Högmo irányítja majd a norvég válogatottat" - idézte Kubátot a vajdasági Magyar Szó.