Vágólapra másolva!
Ha a mostani sem telik meg, akkor fölösleges nagyobbat építeni – így gondolkodnak a focistadionról a szlovákiai Alsókubin képviselői. Lemondanak a felajánlott 750 ezer euróról is.

A szlovákiai Alsókubin (Dolny Kubín) önkormányzata visszautasította azt a 750 ezer eurót (235 millió forint), amit az oktatási minisztérium a város stadionjának felújítására adott volna – írja a Sme szlovákiai napilap internetes kiadása.

A városvezetőknek az nem tetszett, hogy az összeget csak egy 2050 ülőhelyes új tribün kialakítására lehetne felhasználni, és a támogatáshoz hozzá kellene tenniük saját forrásból legalább 500 ezer eurót (160 millió forint).

Jó lesz a felújítás

Az 1950 férőhelyes Ivan Chodák Stadionban jelenleg 730 ülőhely van, és a képviselők úgy gondolják, a felújítás is megteszi. Úgy számolnak, 400 ezer euróból (125 millió forint) megúszható, ezt a pénzt pedig három év alatt ki tudják gazdálkodni a költségvetésből.

Az egyik képviselő azt is hozzátette, hogy azért sem látják értelmét a nagyszabású építkezésnek, mert

A történet magyar szempontból is érdekes. Alsókubin 20 ezer lakosú város, a csapata stabil másodosztályú (az utóbbi hét szezonból egyet töltött a harmadik ligában), de a vezetők úgy gondolják,

fölösleges 2000 férőhelyesnél nagyobb stadiont építeniük.

A magyar stadionfejlesztési programban ehhez a hozzálláshoz képest megalománnak tűnő tervek szerepelnek. A 17 ezres Kisvárdán, például, 2500 férőhelyes, UEFA III-as kategóriájú, fedett nézőteres, fűtött talajú létesítmény épül, 920 millió forintból. A 6000 lakosú Kozármisleny harmadosztályú csapata pedig 800 férőhelyes, fedett lelátós stadiont kap, 400 millióból.