Vágólapra másolva!
Louis van Gaal igazi mestere a hatásos beszédeknek, ez már akkor kiderült, amikor a Bayern edzőjeként a 2010-es bajnoki címet megünneplendő a városháza erkélyéről szórakoztatta az összegyűlt tömeget. A Manchester United már most megtartotta az évzáró gáláját, annak ellenére, hogy a bajnokságból még hátra van egy forduló, és Van Gaal egy olyan beszédet tartott, amellyel ellopta a show-t.

A holland menedzser többször is megemlítette, hogy mind ő, mind a csapat elég nehéz helyzetben volt azok után, hogy a szezont pocsékul kezdték, és az első 13 fordulóban mindössze 10 pontot szereztek.

Van Gaal a világ legjobb szurkolótáborának nevezte a MU közönségét, és dicsérte játékosait, akik szerinte a rossz rajt után megmutatták, hogy micsoda küzdőszellemmel bírnak, mivel a 13. helyről indulva odaértek a BL-t jelentő helyekre.

Van Gaal megemlített egy csapatgyűlést, amelyen Wayne Rooney kijelentette, hogy meg kell célozniuk a második helyet, és nagyon vicces, ahogy a menedzser szinte üvölti a színpadon, hogy "Igen, hajtsunk rá a második helyre!".

Felhozta a Chelsea elleni rangadót, amelynek a MU úgy ment neki, hogy előtte hat bajnokit nyert meg zsinórban, ennek ellenére José Mourinhóék 1-0-ra győztek, pedig Van Gaal szerint 80 százalékban náluk volt a labda, és sokkal több helyzetük volt, mint a londoniaknak.

Van Gaal nagy sikert aratott a beszédével, majd még egyszer visszatért a színpadra, hogy nagy tapsot kérjen a gála keretében fellépő szaxofonos nőnek, aki szerinte fantasztikusan zenélt. Gary Neville, a csapat korábbi jobbhátvédje, aki szintén jelen volt a gálán, Twitter-oldalán azt írta, Van Gaal mindig jókedvre deríti, és élete egyik legmulatságosabb 20 percét élte át, amíg a menedzser beszélt.