Vágólapra másolva!
Félbeszakadt a Boca Juniors-River Plate Superclassico, amelyet a Libertadores Kupa nyolcaddöntőjében rendeztek, miután a szünet után a pályára visszatérő River-játékosokat paprikaspray-vel fújták le a Boca szurkolói. 

Az utóbbi időben kijutott az izgalomból a Buenos Aires-i rendőrségnek, hiszen szűk két héten belül háromszor is összecsapott az ország két legnépszerűbb csapata, a Boca és a River. 12 nappal ezelőtt a bajnokságban a Boca pont a River 2-0-s legyőzésével állt a tabella élére, viszont a Libertadores Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén a River nyert hazai pályán 1-0-ra.

A visszavágóra természetesen alaposan felkészültek a hazai ultrák. Kezdetnek egy drón egy B betűt viselő szellemet húzott végig a Bombonera fölött (utalva arra, hogy nemrég a River kiesett a másodosztályba), de a nagy durranást a szünet utánra tartogatták.

A River játékosai a szemüket mossák Forrás: Origo

Amikor a River játékosok visszatértek a pályára a második félidő elején, a Boca-szurkolók többüket lefújták paprikaspray-vel. A könnyező, köhögő játékosok nem tudták folytatni a meccset, a bíró lefújta az összecsapást, de a feldühödött ultrák miatt a River játékosai egy órán át ácsorogtak a pálya közepén, mire nagy nehezen kimentették őket a rohamrendőrök.

„Botrány, óriási szégyen ez nekünk” – mondta a félbeszakadt meccs után a Boca elnöke, Daniel Angelici. A meccset várhatóan az egyébként is továbbjutásra álló Rivernek írják jóvá.