Vágólapra másolva!
Tettlegességig ment a diósgyőri focisták sikertelen bundázási kísérlete miatt a csalást szervező FIFA-licences menedzser. A rangado.hu H. Gábor vallomása alapján számolt be K. Zsolt bosszújáról.

Szabadlábon a bundával gyanúsított szarvasi játékosügynök

A 2010-ben lejátszott Paks-Diósgyőr bajnokin a megbeszéltek szerint a vendégeknek legalább két góllal ki kellett kapniuk, úgy, hogy legalább négy gól esik a találkozón. H. Gábor vallomása szerint rajta kívül L. Ákost, a szerb Zoran S.-t és a horvát Igor G.-t bízták meg az eredmény manipulálásával.

A játékosok azonban hiába próbálkoztak, a meccset végül csak 1-0-ra nyerte meg a Paks, elsősorban a diósgyőri kapusnak, Ivan Radosnak köszönhetően, aki a Nemzeti Sporttól 8-as osztályzatot kapott.

Az eredménytelen bundával a vallomás szerint a FIFA-licences menedzser K. Zsolt sok pénzt bukott. "A mérkőzés után személyesen találkoztam K. Zsolttal a stadion parkolójában, ahol szó nélkül szájon vágott" - áll a H. Gábor vallomását tartalmazó jegyzőkönyvben, amelyet a rangado.hu hozott nyilvánosságra. "Kérdeztem tőle, ezt most miért pont én kaptam, hiszen én mindent megtettem a megállapodás szerint. Erre ő visszakérdezett: most kit üssek akkor?"

K. Zsoltot novemberben tartóztatták le szarvasi lakásán. Vele szemben három rendbeli, folytatólagosan elkövetett, gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja vetődött fel.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden aról számolt be, hogy K. Zsolt esetében a bíróság másodfokon nem látta szükségesnek a kényszerintézkedés meghosszabbítását, így szabadon védekezhet.

A szóban forgó focisták közül L. Ákost februárban házi őrizetbe vették négy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanújával. A klub később szerződést bontott vele.

A másik két futballista ellen nem indult eljárás, egyikük már nem az NB I-ben focizik, a másik viszont most is a Diósgyőr játékosa.