Vágólapra másolva!
Nem mindennapi izgalmak közepette értek véget kedden az F csoport küzdelmei a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ahol végül az Olympique Marseille csatlakozott a már korábban a 16 közé jutott Arsenalhoz. A csoportban sokáig Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz tűnt befutónak, miután végig vezetve 3-1-re megverte a londoniakat - a görögök kapuját a magyar légiós védte -, csakhogy az OM óriási hajrával fordított Dortmundban (2-3), így a francia együttes lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

"Kegyetlenül elbánt velünk a sors, nagyon csalódottak vagyunk, mert mindent megtettünk a sikerért. Ha a meccsek 85 percig tartanának, akkor most mi örülnénk, de hát 90 percig tartanak" - kesergett Ernesto Valverde, a görög bajnok edzője.

Az utolsó pillanatban elbukó Dortmundnál sem volt jobb a hangulat: "Ez a meccs sajnos illik a BL-szezonunkhoz, ennyi kapott góllal nem érdemeltünk továbbjutást" - jelentette ki Jürgen Klopp tréner, akinek tanítványai egyszersmind egy szomorú statisztikai adattal is szolgáltak. Regnáló német bajnokcsapattal ugyanis csupán másodszor fordul elő, hogy csoportutolsóként hullik el a BL-ben, hasonló szégyen eddig csak a VfB Stuttgarttal esett meg 2007-ben.

A dortmundi találkozóhoz kapcsolódik, hogy a 29. percben csúnyán fejbe rúgott és lecserélt Sebastian Kehl megúszta komoly sérülés nélkül, a játékos szerdán humoros bejegyzéssel nyugtatta meg a rajongókat az interneten: "Semmim nem tört el, a szemem is rendben van, de úgy nézek ki, mintha egyszerre bokszoltam volna a két Klicsko fivér ellen."


A G csoportban futballtörténelmet írt az APOEL Nicosia azzal, hogy első ciprusi csapatként a csoport első helyéről jutott be a 16 közé. A meglepetéscsapatnak nem sikerült megőriznie veretlenségét, mivel 2-0-ra kikapott odahaza a sereghajtó - és első győzelmét arató - Sahtar Donyecktől, így elsőségéhez az is kellett, hogy a Porto gól nélküli döntetlent játsszon a Huszti Szabolcsot nélkülöző Zenittel.

"Idén sokkal többet elértünk, mint amennyi talán elvárható lett volna tőlünk" - összegzett Ivan Jovanovic vezetőedző. "Mai ellenfelünk minőségi és dinamikus együttes volt, amely mégsem jutott tovább, úgyhogy el lehet képzelni, hogy mennyire megérdemli a gratulációt a csapatom."

A H csoportban a nyolcaddöntőt már korábban kiharcoló, címvédő Barcelona a 21 éves átlagéletkorú tartalékokkal is 4-0-ra verte a BATE Boriszovot. A legjobbakat már a szombati, Real Madrid elleni rangadóra pihentető vezetőedző, Josep Guardiola is elismerően beszélt csapatáról: "Nem könnyű hét srácot a második vonalból kiküldeni a pályára, és azt az érzetet kelteni, hogy jól működik a csapat. Büszke vagyok ezekre a fiúkra."