Vágólapra másolva!
Kun Bertalan személyében 12 éves magyar focistát igazolt le a holland PSV Eindhoven csapata, írja a veszprémi Napló honlapja.

Kun Bertalan a Veszprémi FC USE színeiben ötvennyolc gólt szerzett az egy évvel idősebbek másodosztályú bajnokságában, nyártól pedig Hollandiában, Dzsudzsák Balázs korábbi klubjában folytatja.

"Nagyon jól érzem itt magam, már kétszer edzettem a korosztályos csapattal, ahol igazán barátságosan fogadtak. Kiutazásom előtt külön angolórákra jártam, így könnyebben megy velük a társalgás, de szeptembertől holland nyelviskolában is tanulok majd" - idézi a Napló a fiatal tehetséget, akit édesanyja és nővére kísért ki külföldre, és akinek édesapja is már egy éve kint él és dolgozik Hollandiában.

"Berciben minden tulajdonság megvan ahhoz, hogy kiemelkedő labdarúgó váljon belőle. Természetesen a tehetség önmagában nem elég, rengeteg gyakorlás és szorgalom szükséges még hozzá, aminek fejlesztésére kint bőven adódik lehetősége" - nyilatkozta Kunról edzője, Kozma Csaba, aki azt mondta, majd az idő eldönti, jó döntés volt-e a Hollandiába igazolás.